Αρχική Νέα Τοπικά Στις δημοσκοπήσεις του Chiosnews «ψηφίζουν» μόνο οι αναγνώστες!

Στις δημοσκοπήσεις του Chiosnews «ψηφίζουν» μόνο οι αναγνώστες!

22

Τι πιο φυσιολογικό θα μπορούσε να πει κανείς. Κι όμως!


Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο υπάρχουν κάποιοι που δεν το θεωρούν δεδομένο..


Συγκεκριμένα παρατηρήσαμε για πολλοστή φορά μη φυσιολογική μεταβολή των αποτελεσμάτων σε δημοσκόπηση ομοειδούς ιστοσελίδας. Συγκεκριμένα και ενώ στη δημοσκόπηση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας η αναλυτικά καταγεγραμμένη μεταβολή καθ’ όλο το 24ωρο είναι περίπου μισή «ψήφος»/ώρα παρατηρείται το φαινόμενο αύξησης κατά 5 – 7 ψήφους μέσα σε διάστημα 15 – 30 λεπτών και ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες μεταξύ 5:45 – 6:15 που οι (εντός Ελλάδας) αναγνώστες κοιμούνται…


Οι αιτίες δεν μπορεί παρά να είναι δυο: είτε κάποιος κακόβουλος εξωτερικός χρήστης έχει ανακαλύψει τρόπο να επεμβαίνει στο σύστημα (το οποίο όμως έχει δικλείδες ασφαλείας που εμποδίζουν τη διπλοψηφία) είτε κάποιος επίσης κακόβουλος εσωτερικός χρήστης που έχει πρόσβαση στο σύστημα αλλοιώνει συστηματικά τα στοιχεία με αποτέλεσμα επί συνόλου 90 «ψήφων» οι 55 περίπου να είναι πλασματικές!


Δεν θα επεκταθούμε παραπάνω γιατί από τον Φεβρουάριο του 2004 έχουμε διατυπώσει πολύ συγκεκριμένα την άποψη μας για τις online ψηφοφορίες.


Θεωρούμε επιβεβλημένο όμως να ζητήσουμε με έντονο τρόπο να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές δεδομένου ότι πρωτίστως προσβάλλουν τους αναγνώστες αλλά και αδικούν το internet ως μέσο γεγονός το οποίο δεν είμαστε διατεθειμένοι να το δεχτούμε.


Δυστυχώς δεν είχαμε παρά δυο επιλογές. Είτε να εφαρμόσουμε την ίδια τακτική μπαίνοντας σε έναν ανούσιο ανταγωνισμό που δεν μας αφορά ούτε και μας ενδιαφέρει, είτε να δημοσιοποιήσουμε το θέμα. Επιλέξαμε τη δεύτερη.

Η συντακτική ομάδα του Chiosnews.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαρέμειναν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην ΤΕΔΒ…
Επόμενο άρθροΑπλήρωτοι αλλά περήφανοι οι εργαζόμενοι στην ΤΕΔΒ