Αρχική Νέα Τοπικά Απλήρωτοι αλλά περήφανοι οι εργαζόμενοι στην ΤΕΔΒ

Απλήρωτοι αλλά περήφανοι οι εργαζόμενοι στην ΤΕΔΒ

8


 

Δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί λύση ούτε και χθες Παρασκευή, τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν τα Χριστούγεννα, για τους απλήρωτους επί 8μηνο εργαζόμενους της Τεχνικής Εταιρείας Δήμου Βροντάδου (ΤΕΔΒ).

Με πορεία από τα γραφεία της Τεχνικής μέχρι το Δημαρχείο και λέγοντας τα δικά τους κάλαντα, οι εργαζόμενοι ζήτησαν να πληρωθούν οι λογαριασμοί προς την ΤΕΔΒ από το ταμείο του Δήμου Ομηρούπολης και από τα χρήματα της ΣΑΤΑ ώστε στη συνέχεια να πληρωθούν τους μισθούς τους.

Ομως σε αντίθεση με ότι έλεγε ο Δήμαρχος Ομηρούπολης Δημήτρης Παπαληός πριν μια εβδομάδα -και ευρισκόμενος στην Αμερική οικογενειακώς για διακοπές- δεν είχε ξεκαθαριστεί τίποτα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι του Δήμου στο Ταμείο να μην αναλαμβάνουν την ευθύνη να κάκουν τις πληρωμές.
Σε αυτό δεν μπορούσε να βοηθήσει ούτε ο αντιδήμαρχος κ. Πούπαλος.
Στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ομηρούπολης παραβρέθηκε ο Πρέοδρος του ΕΚΧ Νίκος Μαρτάκης όπως και ο Πρέοδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους Λάκης Τσακός.

 



Μάλιστα προσφέρθηκαν να δώσουν 10.000 ΕΥΡΩ από τα ταμεία τους αλλά οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν σημειώνοντας ότι αυτό που ζητούν είναι τα δεδουλευμένα τους.

Σε αυτή τη φάση χρειάζεται Εργατικό Κέντρο και Σωματείο των υπαλλήλων να στηρίξει ενεργά τους εργαζόμενους, ακόμα και με απεργία που θα κηρυχθεί προς συμπαράσταση στους ΟΤΑ. Χωρίς να έχουν ευθύνη οι εργαζόμενοι για την κατάσταση στης Τεχνικής βρίσκονται μέσα στον κυκλώνα και πρέπει να υπάρξει συμπαράσταση.
Να θυμίσουμε ότι η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης είχε διαφωνήσει με τη συμφωνία στην οποία είχαν έρθει Δήμαρχος, Πρόεδρος ΕΚ και εργαζόμενοι, η οποία όμως τώρα φαίνεται πως δεν κρατείται.

Πάντως οι τελευταίοι είναι αποφασισμένοι ακόμα και για κατάληψη του Δημαρχείου αν το πρωί της Τρίτης λάβουν πάλι αρνητική απάντηση από το Δήμο Ομηρούπολης. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτις δημοσκοπήσεις του Chiosnews «ψηφίζουν» μόνο οι αναγνώστες!
Επόμενο άρθροΕκλεψε την παράσταση το διαμαρτυρόμενο δεντράκι!