Αρχική Νέα Τοπικά Ναυμαχία για την κατασκευή των πλοίων

Ναυμαχία για την κατασκευή των πλοίων

12

Τα «βέλη» της κατά της Διεθνούς Ένωσης Νηογνωμόνων στρέφει η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια. Στα «χαρακώματα» του «παγκόσμιου πόλεμου» της ναυτιλίας που είναι σε εξέλιξη, από την μια πλευρά βρίσκονται οι Ελληνες εφοπλιστές και από την άλλη οι νηογνώμονες. Το «έπαθλο» για το νικητή, οι νέοι κοινοί κανόνες κατασκευής των πλοίων.


Οι νέοι κανόνες, που προτείνει ο IACS σε μεγάλο ποσοστό θα καθορίσουν ή και θα αναθεωρήσουν την συμπεριφορά της παγκόσμιας ναυτιλιακής αγοράς, αλλά είναι δυνατό να αναθεωρήσουν και τον προγραμματισμό της παγκόσμιας οικονομίας.


Παράλληλα, οι νέοι κοινοί κανόνες κατασκευής για τα τάνκερ αλλά και για τα bulk carrier που υιοθέτησε IACS για να εφαρμοσθούν από τον Απρίλιο 2006, αντί να βελτιώσουν την ποιότητα των πλοίων, οδηγούν σε οπισθοδρόμηση και είναι πιθανό να αποδειχτούν στην πράξη «μπούμερανγκ» για την εικόνα της ναυτιλίας.


Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, χαρακτηρίζει τους κανόνες του IACS «οιονεί νομοθετικό καθεστώς», και επισημαίνει ότι απέρριψε μια σειρά σημαντικές αλλαγές που προτάθηκαν από την ΕΕΕ λόγω αναγκαίων «συμβιβασμών». Συμβιβασμοί, οι οποίοι όμως στην πράξη δεν επιτυγχάνουν το στόχο ναυπήγησης πλοίων καλύτερων έναντι εκείνων που κατασκευάσθηκαν σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες.


Επιπρόσθετα, ο IACS δεν συνειδητοποίησε ότι η ΕΕΕ με τη συσσωρευμένη γνώση και επιχειρηματική εμπειρία πάνω σε αυτά τα θέματα, προσπάθησε να προστατεύσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία καθώς και τη γενικότερη παγκόσμια κοινότητα. Σε καμιά άλλη βιομηχανία, ρυθμιστικά όργανα δεν αρνούνται να λάβουν υπόψη τους συστάσεις επιχειρηματιών για βελτιωμένα επίπεδα.


Σύμφωνα με τη διαδικασία των Προτύπων Βάσει Στόχων του ΙΜΟ, θα ελεγχθούν για να καταστούν μέρος των κανονισμών του. Εκτός εάν οι κανόνες του IACS διορθωθούν για να αντιμετωπίσουν ορθά τα θέματα πριν την εφαρμογή τους, η απόφαση του IACS, αντί να βελτιώσει τις κατασκευαστικές προδιαγραφές των πλοίων και την εικόνα της ναυτιλίας, θα θέσει σε αμφισβήτηση τη βιωσιμότητά τους και θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημία στη ναυτιλία.


Η ΕΕΕ, όπως τονίζει ειλικρινά ελπίζει ότι ο IACS θα επανεξετάσει όλα τα εκκρεμή θέματα πριν την ημερομηνία εφαρμογής συνεξετάζοντας πιθανά θέματα υπαιτιότητας τα οποία μπορεί να εγερθούν στο μέλλον.


Οι νέοι κανόνες


Η Ε.Ε.Ε. αναφέρει ότι η ανακοίνωση του IACS ισχυρίζεται ότι οι «νέοι κανόνες έχουν στηριχθεί σε ορθές τεχνικές βάσεις, επιτυγχάνουν τους στόχους για πιο εύρωστα και ασφαλέστερα πλοία και εξαλείφουν τον ανταγωνισμό στα πάχη των κατασκευαστικών μερών για κάθε τύπο πλοίου».


Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών είχε καλωσορίσει και υποστηρίξει πλήρως την πρωτοβουλία του IACS να αναπτύξει τους κανόνες, δεδομένου ότι αναμενόταν πως αυτή θα υλοποιούσε την μακροχρόνια πολιτική και προτάσεις της για τη ναυπήγηση στο μέλλον καλύτερων πλοίων.


«Ωστόσο», όπως αναφέρει η Ένωση «από νωρίς έγινε αντιληπτό ότι τα σχέδια των κανόνων περιελάμβαναν πολλές νέες και αδοκίμαστες αρχές και ότι έχρηζαν λεπτομερούς εξετάσεως», και προσθέτει:


«Η ΕΕΕ διέθεσε οικονομικά μέσα και προσωπικό και κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες προκειμένου να πείσει τον IACS να βελτιώσει τα σχέδια των κανόνων.


Στόχος της ήταν να καταστούν τα πλοία κατασκευαστικά ασφαλέστερα και «εύρωστα», σύμφωνα με τα Πρότυπα Βάσει Στόχων του ΙΜΟ, τoν ανακοινωθέντα στόχο του IACS, αλλά και με συνέπεια στη ίδια την πολιτική της ΕΕΕ.


Η ΕΕΕ εντόπισε αρκετά σημεία οπισθοδρόμησης σε σύγκριση με ισχύοντες κανόνες και με βάση την ευρεία εμπειρία της στη λειτουργία τάνκερ και μπαλκ κάριερ, προέβαλε βάσιμα τεχνικά επιχειρήματα επί αριθμού καίριων θεμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν βελτιώσεις και την εφαρμογή απαιτήσεων των Κοινών Κανόνων Κατασκευής, καθώς και την εναρμόνιση των δύο κειμένων κανόνων για τα τάνκερ και bulk carriers, προκειμένου να εξασφαλισθεί η κατασκευή «εύρωστων πλοίων, κατάλληλων για τις λειτουργικές ανάγκες τους».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτις δημοσκοπήσεις του Chiosnews «ψηφίζουν» μόνο οι αναγνώστες!
Επόμενο άρθροΕκλεψε την παράσταση το διαμαρτυρόμενο δεντράκι!