Αρχική Πολιτισμός Εκθεση του Μπάμπη Κοιλιάρη στην Αθήνα

Εκθεση του Μπάμπη Κοιλιάρη στην Αθήνα

14


Στην Αθήνα και το Gallery Cafe θα παρουσιάσει δουλειά των 5 τελευταίων χρόνων ο Μπάμπης Κοιλιάρης.

Η έκθεση αποτελείται από 26 έργα μεγάλων και μικρών διαστάσεων στα οποία εικονίζονται γυναίκες και κορίτσια σε διάφορες στιγμές και φάσεις της ζωής τους. Τα έργα αυτά έγιναν τμηματικά, ορισμένος αριθμός κάθε χρόνο , σαν μια ανάπαυλα στην συνολική δουλειά του καλλιτέχνη την οποία και μας έχει παρουσιάσει στις εκθέσεις του μέχρι τώρα.
Η σειρά αυτή με τα “Κορίτσια στον Ήλιο” εμφανίζεται στο Ιντερνετ και στην διεύθυνση www.artmajeur.com/babis1 απ’ όπου ενημερώθηκε η Gallery και του έγινε η πρόταση για την εν λόγω έκθεση που θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα 5 έως 31 Ιανουαρίου 2005 .
Τα εγκαίνια τη έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2006 από τις 9 έως τις 12 μ.μ.
Η  Gallery βρίσκεται στον πεζόδρομο Αδριανού 33 στο Μοναστηράκι Αθήνα.
……………………………………………………………………………………………………………
Δυο λόγια για το έργο από τον καλλιτέχνη …
Η γυναικεία φιγούρα είναι κάτι που με απασχολεί σε όλη τη διαδρομή μου και εμφανίζεται αρκετά συχνά μέσα στις συνθέσεις και τα άλλα έργα μου.
Τα “Κορίτσια στον ήλιο” είναι μια ομάδα έργων που ξεκίνησε από σκίτσα, ακουαρέλες και μεικτή τεχνική, αρκετά παλιότερα. Ποτέ δεν αποτέλεσε μια ενιαία σειρά αλλά τελευταία, ανάμεσα στα άλλα ζωγραφίζω και κάποια έργα αφιερωμένα στο “θηλυκό”. Έτσι μετά το 2000 άρχισαν να γίνονται τα πρώτα απ’ αυτά με ακρυλικό σε καμβά.
Έργα ανάλαφρα χωρίς προβληματισμούς, να ξυπνούν αυθόρμητα τις αισθήσεις και να προκαλούν συναισθήματα. Με αισθησιασμό και χάρη, στατικά ή σε κίνηση τα κορίτσια συσσωρεύουν και εκπέμπουν το Φως, σκορπίζοντας το τριγύρω απλόχερα.
Πότε σαν νάρκισσος και πότε σαν ένα ντροπαλό ρόδο, η γυναίκα λάμπει και μοσχοβολά αφήνοντας κάτω απ’ τις διαφάνειες της, αθώα ή προκλητικά να φανούν τα μυστικά της, οι αναλογίες και τα κάλλη της, τραβώντας τα βλέμματα.
Η Γυναίκα, η Μάνα, και η Γη, έννοιες αλληλένδετες συνυπάρχουν μέσα στους πίνακες αυτούς με τον ήλιο να τις λούζει σαν ένα απαλό Θεϊκό χάδι. Αυτό το φως που έρχεται από ψηλά και χαρίζει ζωή, κάνει τα μάγουλα να ροδίζουν και τις γυναίκες πιο αποκαλυπτικές. Η φύση είναι γένους θηλυκού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαινούριο φρούτο στην οδό Ι. Καλαμπόκα!
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο, 14/1/2006