Αρχική Νέα Τοπικά Θετική γνωμοδότηση Ν.Σ. για τη μελέτη παράκαμψης Ζυφιά- Αϊ Γιώργη

Θετική γνωμοδότηση Ν.Σ. για τη μελέτη παράκαμψης Ζυφιά- Αϊ Γιώργη

7Θετικά γνωμοδότησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο (συνεδρίασε στις 23/12/2005) στη μελέτη παράκαμψης των οικισμών Ζυφιά, Χαλκειούς και Αγίου Γεωργίου που θα απαλλάξει από την κίνηση τους δύο πρώτους οικισμούς και θα κάνει ευκολότερη την προσέγγιση στον τρίτο.
Όπως σημείωσε ο Νομάρχης κ. Λαμπρινούδης έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις ύψους 3 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ και μέχρι τον προσεχή Μάρτη θα γίνει η δημοπράτηση του έργου που αφορά συνολικό μήκους δρόμου 9.226,75 μέτρων.
Το επόμενο πάντως βήμα είναι να γίνει το κτηματολόγιο.
Εισηγούμενος το θέμα ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργος Στεφανίδης σημείωσε ότι το κυριότερο είναι όχι το κέρδος σε χρόνο, αλλά κυρίως στο να μη σκοτωθεί κάποιος άνθρωπος μέσα στα χωριά.

Κοντέϊνερ στο 2ο Λύκειο
Στο επόμενο θέμα που αφορούσε την τροποποίηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, η αντιπολίτευση καταψήφισε με το αιτιολογικό ότι γίνονται μικροέργα σε σχολεία και δεν συμπεριλαμβάνονται σε ένα έργο που θα βγει σε δημοπρασία.
Το εν λόγω έργο αφορά το 2ο Λύκειο για την τοποθέτηση 3 προκάτ αιθουσών βαρέου τύπου που εξασφαλίστηκαν από τον ΟΣΚ και παράλληλα διαμόρφωση του αύλιου χώρου.
Ο κ. Νομάρχης υπεραμυνόμενος την πρόταση σημείωσε ότι το κονδύλι που δίνεται στη Νομαρχία είναι μικρό και πως η προσπάθεια γίνεται για να καλυφθούν ανάγκες που ελλείψει πόρων δεν μπορούν να υλοποιήσουν οι Δήμοι.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρωϊνό “ραντεβού” στο Δημαρχείο για τους εργαζόμενους στην ΤΕΔΒ
Επόμενο άρθρο«Ψηφίστε» για τα πρόσωπα και τα γεγονότα της χρονιάς