Αρχική Νέα Τοπικά Υπό κατάληψη το Δημαρχείο Ομηρούπολης από εργαζόμενους της ΤΕΔΒ

Υπό κατάληψη το Δημαρχείο Ομηρούπολης από εργαζόμενους της ΤΕΔΒ

7

 
Σε κατάληψη του Δημαρχείου στο Bροντάδο προχώρησαν από χθες οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Εταιρεία Δήμου Βροντάδου, διεκδικώντας εισροή κονδυλίων στην τεχνική ώστε να λάβουν και οι ίδιοι μισθούς 8 μηνών.
Οι 30 εργαζόμενοι στις 7.00 χθες το πρωί μπλόκαραν την είσοδο στο Δημαρχείο Ομηρούπολης, μην επιτρέποντας την είσοδο στους υπαλλήλους και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι και την Πέμπτη αν δεν βρεθεί λύση. Η μόνη υπηρεσία που αφήνουν να λειτουργεί είναι αυτή της καθαριότητας.
Αυτός που κλήθηκε από τη Δημοτική Αρχή να συζητήσει με τους εργαζόμενους ήταν ο αντιδήμαρχος Νικόλας Πούπαλος ο οποίος πήγε στο Δημαρχείο στις 9.00 περίπου το πρωί.“Οι εργαζόμενοι έχουν χίλια δίκια αλλά δεν περνάει από το δικό μου χέρι να πληρωθούν” είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας ότι δεν γνώριζε γιατί ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί ένα ποσό στους εργαζόμενους και τόνισε ότι κατανοεί ακόμα και τις επιφυλάξεις των εργαζομένων για την αξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής.
Εν τω μεταξύ ύστερα από παράκληση των Στέλιου Γεραζούνη (που παραιτήθηκε τελευταία από το ΔΣ της ΤΕΔΒ) και του Λευτέρη Μαρή (αντιπρόεδρου στο ΔΣ της ΤΕΔΒ) δήλωσαν ότι δεν θα προχωρήσουν σε μηνύσεις αναμένοντας μέχρι την Παρασκευή, οπότε πρόκειται να επιστρέψει από την Αμερική ο Δήμαρχος Ομηρούπολης Δημήτρης Παπαληός.
Τη συμπαράσταση στους 30 εργαζόμενους εξέφρασε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργος Παντελίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Συνασπισμού Δημήτρης Αθανασόπουλος και Αντώνης Παντελόγλου, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Χίου και μέλη του ΠΑΜΕ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρωϊνό “ραντεβού” στο Δημαρχείο για τους εργαζόμενους στην ΤΕΔΒ
Επόμενο άρθρο«Ψηφίστε» για τα πρόσωπα και τα γεγονότα της χρονιάς