Αρχική Νέα Τοπικά Κυκλοφοριακή μελέτη για το λιμάνι από τη Λιμενική Επιτροπή

Κυκλοφοριακή μελέτη για το λιμάνι από τη Λιμενική Επιτροπή

8

 Την εκπόνηση μελέτης για μια πιο ορθολογική χρήση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Χίου, ιδίως στον κυκλοφοριακό τομέα πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Λιμενική Επιτροπή.
Ύστερα από το αδιέξοδο του περασμένου καλοκαιριού με τα μέτρα που ελήφθησαν έτσι ώστε να κρατηθεί η προκυμαία κλειστή, όπως ήταν η επιθυμία του Λιμενικού Ταμείου, το θέμα  συζητήθηκε ύστερα από σχετική πρόταση του Κεντρικού Λιμενάρχη Σταύρου Μιχαηλίδη στην τελευταία συνεδρίαση της Λ.Ε.
Η επιτροπή ομόφωνα συμφώνησε με την πρόταση, υπό την προϋπόθεση να προηγηθεί μια προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα εκείνα τα στοιχεία και να ξεκαθαρίσει το τοπίο με το λιμάνι της Χίου, ούτως ώστε να βοηθηθεί ο μελετητής για την εκπόνηση μελέτης που θα συμβάλλει πραγματικά σε μια πιο ρεαλιστική χρήση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού μας και χωρίς να επηρεάζεται η κυκλοφορία στην πόλη της Χίου.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει να υπάρξει συνεργασία με το Δήμο Χίου για τη συγκέντρωση των στοιχείων.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής Σταμάτη Κάρμαντζη, μας δήλωσε ότι έχουν γίνει ήδη οι πρώτες επαφές με ειδικούς για την προκαταρκτική έρευνα ενώ η μελέτη πιστεύεται ότι θα είναι έτοιμη πριν την θερινή περίοδο έτσι ώστε να υπάρξει και εφαρμογή της.
Αιτιολόγησε επίσης την αναγκαιότητα της έρευνας ούτως ώστε η εκπόνηση μελέτης να γίνει με περισσότερη υπευθυνότητα και βαρύτητα και να ληφθούν υπόψη όλοι οι επιμέρους παράγοντες.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί η συνεργασία και με τον ειδικό επιστήμονα Ιωάννη Πετρίδη, ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί και μέσα από την κίνηση “Οι φίλοι του πεζού”, ενώ έχει καταθέσει προτάσεις και στα πλαίσια της μη κατασκευής του περιφερειακού δρόμου του Κάστρου.
Εξάλλου μεταξύ των σκέψεων που υπάρχουν στη Λιμενική Επιτροπή είναι να γίνει ελεγχόμενη -αλλά όχι επί πληρωμή-και για συγκεκριμένη ώρα η στάθμευση στην Προκυμαία.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 29/12/2005

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέα έκδοση από το ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ: “Mικρά Aσία 1914-1922, το χρονολόγιο του ανθυπασπιστή Kωνσταντίνου Nτάμπου”
Επόμενο άρθροΚαιρός: θυελλώδεις νοτιάδες και βροχές σήμερα