Αρχική Νέα Τοπικά 10 σύμβουλοι ζητούν έκτακτη σύγκληση ΔΣ Ομηρούπολης

10 σύμβουλοι ζητούν έκτακτη σύγκληση ΔΣ Ομηρούπολης

9

 

Την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ομηρούπολης ζητούν με αίτησή τους 10 δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ομηρούπολης, με θέμα την δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Τεχνική Εταιρεία Δήμου Βροντάδου (ΤΕΔΒ).
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η κατάληψη από πλευράς των εργαζομένων της ΤΕΔΒ, ενώ χθες περί τις 10.00 το πρωί υπήρξε ένταση με εργαζόμενους στο Δήμο.
Την αίτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου υπογράφουν οι: Γιώργος Παντελίδης, Δημήτρης Αθανασόπουλος, Αγαπητός Βασιλάκης, Αντώνης Παντελόγλου, Δημήτρης Κρητικός, Κώστας Παπασταμάτης, Κώστας Μούνδρος, Απόστολος Ροδίτης, Γιώργης Καλαγκιάς και Νίκος Τσίχλας και σημειώνουν τα εξής:
“Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την τεχνική εταιρεία του Δήμου έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία μας, η αφερεγγυότητα της Δημοτικής Αρχής και η αδυναμία να τηρηθεί η συμφωνία Δημάρχου- εργαζομένων είχε σαν αποτέλεσμα οι τελευταίοι να συνεχίζουν να μένουν απλήρωτοι αυτές τις γιορτινές ημέρες.
η δικαιολογημένη αγανάκτηση τους εκφράστηκε με την κατάληψη του Δημαρχιακού κτηρίου που είχε αρνητικές συνέπειες για τη λειτουργία των Δημοτικών υπηρεσιών.
Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση έκδηλη είναι η απραξία της Δημοτικής Αρχής που ενισχύεται από την απουσία του Δημάρχου και η προφανής αδυναμία της να δώσει οποιαδήποτε λύση.
Η επείγουσα σύγκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που οφείλει να συζητήσει και να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις διεξόδου από την κρίση είναι περισσότερο α[πό ποτέ αναγκαία. Η συνεδρίαση αυτή δεν πρέπει να αναλωθεί σε μια γενικόλογη συζήτηση που θα αποφύγει συγκεκριμένες απαντήσεις και λύσεις στα παρακάτω:
1. τον τρόπο πληρωμής των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων τρων εργαζομένων της ΤΕΔΒ.
2. Τι θα γίνει με την ίδια την εταιρεία ώστε να μην εμφανίζονται συνεχώς τα ίδια προβλήματα.
3. Οι όποιες λύσεις να είναι άμεσες και να μην διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση όπως έγινε τον Ιούνιο με το δάνειο”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέα έκδοση από το ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ: “Mικρά Aσία 1914-1922, το χρονολόγιο του ανθυπασπιστή Kωνσταντίνου Nτάμπου”
Επόμενο άρθροΚαιρός: θυελλώδεις νοτιάδες και βροχές σήμερα