Αρχική Νέα Τοπικά Ικανοποίηση Περιφέρειας για υπερκάλυψη πλάνου

Ικανοποίηση Περιφέρειας για υπερκάλυψη πλάνου

9

 Την υπερκάλυψη του στόχου και στα τρία Διαρθρωτικά Ταμεία των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων ανακοίνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με συγχαρητήρια ανακοίνωση του περιφερειάρχη προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
“Αισθάνομαι την ανάγκη, να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους τελικούς Δικαιούχους του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου, γιατί με τις προσπάθειες που κατέβαλαν και τη στενή συνεργασία που είχαν με τα Στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, της Διεύθυνσης Σχεδιασμού – Ανάπτυξης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, κατέστη δυνατόν να αποφευχθεί η απώλεια πόρων από την Περιφέρεια μας, από την εφαρμογή του κανόνα ν+2, αφού υπερκαλύφθηκαν οι στόχοι και για τα τρία Διαθρωτικά Ταμεία.
Σε αυτή την κοινή προσπάθεια, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Λέσβου, Σάμου και Χίου, καθώς και πολλών Δήμων της Περιφέρειας μας. Η προσπάθεια αυτή που κορυφώθηκε το μήνα Δεκέμβριο, είχε επίσης ως αποτέλεσμα, η απορρόφηση να έχει φθάσει στο 34%.”.Ο κ. Τσίφτης ανακοίνωσε εξάλλου ότι με την τελευταία αναθεώρηση (22/12) , η Περιφέρεια εξασφάλισε πρόσθετους πόρους και έτσι το συνολικό ύψος του Προγράμματος από 492 εκατ. Ευρώ αυξήθηκε σε 512 εκατ. Ευρώ.
“Είναι προφανές ότι και το 2006, η προσπάθεια όλων, θα πρέπει να συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο και ακόμα μεγαλύτερη ένταση”, καταλήγει ο κ. Περιφερειάρχης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤα 10 κορυφαία επιστημονικά επιτεύγματα του 2005, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΠόλο: ήττα ΝΟΧ από Ολυμπιακό