Αρχική Νέα Οικονομία Αντικειμενικές αξίες: τι μας δήλωσε ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ Χίου

Αντικειμενικές αξίες: τι μας δήλωσε ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ Χίου

19

 
Στις έντονες αντιδράσεις από πλευράς Νομαρχίας και Επιμελητηρίου για τις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες ύψους 37,95%, μια άλλη εικόνα μας παρουσίασε ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ Χίου Νίκος Φράγκος.

Σε δηλώσεις του σημείωσε καταρχήν ότι δεν έχουν ακόμα επίσημη ενημέρωση και τη σχετική εγκύκλιο θα τη λάβουν τις επόμενες ημέρες. Επισήμανε επίσης ότι οι προηγούμενες τιμές ήταν υπερβολικά χαμηλές σε σχέση με αυτές που ίσχυαν στην αγορά.
Οι αντικειμενικές αξίες ίσχυαν για κτίσματα γα όλη τη Χίο και τα αγροτεμάχια, δεν ίσχυαν για τα οικόπεδα εκτός πόλεως Χίου όπου υπήρχαν συγκριτικά στοιχεία.
“Αδικούνταν τα χωριά”, σχολίασε ο κ. Φράγκος όπου κάθε χρόνο για τα οικόπεδα έχουμε μια προσαρμογή στο ύψος του πληθωρισμού, ενώ στα κτίσματα είχε να γίνει 5-6 χρόνια αναπροσαρμογή.
Ο κ. Φράγκος σημείωσε ότι οι προτάσεις που έγιναν από τη Χίο ήταν μεγαλύτερες γύρω το 50% με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής που είχε συσταθεί για το σκοπό αυτό στο νομό (με εκπροσώπους από όλους τους Δήμους, εκπρόσωπο ΤΕΕ και εκπρόσωπο από πολεοδομίες Χίου και νομαρχίας).
Επιδίωξη ήταν να διαφοροποιηθούν οι τιμές στα χωριά, κάτι που αναμένουν να δουν αν πέρασε ή όχι.
“Θεωρούμε ότι η αντικειμενική αξία θα προσεγγίσει το 50% της αγοραίας, που θα είναι και πάλι μεγαλύτερη. Θα υπάρξει βέβαια η επιβάρυνση στις αγοραπωλησίες. Όμως αναμένεται να αυξηθεί το αφορολόγητο στις γονικές παροχές οπότε κακώς ο κόσμος βιάστηκε να έρθει για να ολοκληρώσει μια τέτοια διαδικασία”, δήλωσε ο Νίκος Φράγκος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤα 10 κορυφαία επιστημονικά επιτεύγματα του 2005, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΠόλο: ήττα ΝΟΧ από Ολυμπιακό