Αρχική Νέα Τοπικά Πυρκαγιά σε βρεφονηπιακό σταθμό- δεν κινδύνεψαν παιδάκια

Πυρκαγιά σε βρεφονηπιακό σταθμό- δεν κινδύνεψαν παιδάκια

7

 

Ευτυχώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα από τις δασκάλες τους που ενήργησαν ψύχραιμα, τα 8 παιδάκια που βρίσκονταν στο ισόγειο του δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού “Νερομπογιές & Νότες”, όταν προκλήθηκε φωτιά στον 1ο όροφο του κτηρίου (δίπλα ακριβώς από τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης).
Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 8.45 το πρωί, στον α’ όροφο του παλιού κτηρίου πιθανόν από βραχυκύκλωμα σε σόμπα αλογόνου που είχε τοποθετηθεί για να ζεσταθεί άμεσα ο χώρος που χρησιμοποιείται σαν κρεβατοκάμαρα των νηπίων.
Οι δασκάλες ψύχραιμες απομάκρυναν τα 8 παιδάκια που βρίσκονταν στην αίθουσα υποδοχής του ισογείου για να οδηγηθούν στο γειτονικό κτήριο της Βιβλιοθήκης “Αδ. Κοραής” από όπου και τα παρέλαβαν οι γονείς.
Να σημειωθεί ότι άμεσα κατέφθασε πυροσβεστική δύναμη με 3 οχήματα. Η φωτιά είχε πάρει διαστάσεις και λόγω του ότι τα πατώματα είναι ξύλινα αλλά και διότι τα στρωματάκια και σκεπάσματα που χρησιμοποιούνται για τα παιδιά είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα.
Κατάφεραν όμως και την περιόρισαν και δεν πήρε διαστάσεις, για να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο μια ώρα αργότερα.
Από την πλευρά του ο Δήμος Χίου, όπως μας είπε ο Δήμαρχος Μάρκος Μεννής ήδη εξετάζει τον τρόπο που θα εξυπηρετηθούν τα 44 παιδάκια του σταθμού μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στο κτήριο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤα 10 κορυφαία επιστημονικά επιτεύγματα του 2005, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΠόλο: ήττα ΝΟΧ από Ολυμπιακό