Αρχική Νέα Τοπικά Ενταση και λιποθυμία εργαζομένου της ΤΕΔΒ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ομηρούπολης

Ενταση και λιποθυμία εργαζομένου της ΤΕΔΒ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ομηρούπολης

13


 

 Την έκρηξη του προέδρου του Σωματείου των υπαλλήλων στην Τεχνική Εταιρεία Δήμου Βροντάδου Βαγγέλη Μπριλή που μάλιστα τον οδήγησε σε λιποθυμικό επεισόδιο και την κατεπείγουσα μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χίου, προκάλεσε η συζήτηση στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ομηρούπολης (μετά από πρόταση 10 συμβούλων) που επί δύο ώρες δεν έδιναν λύση στο πρόβλημα.
Ο Βαγγέλης Μπριλής εξερράγη όταν άκουγε για χρήματα που θα έδιναν από τα αντιμίσθιά τους οι αντιδήμαρχοι ή από τα έξοδα παραστάσεων οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου, για να μαζέψουν ότι μπορούσαν ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στην ΤΕΔΒ, δηλώνοντας ότι θα κάνουν πρωτοχρονιά όλοι μαζί μέσα στο Δημαρχείο. Επιτέθηκε κατά του Προεδρείου για να συγκρατηθεί από τους ψυχραιμότερους εργαζόμενους στην Τεχνική.
Ευτυχώς επίσης που η λιποθυμία δεν οφειλόταν σε κάποια άλλη παθολογική αιτία, μην φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε και θύματα για την κατάντια της ΤΕΔΒ, αφού μαζί με τα δώρα και τα επιδόματα οι μισθοί που έχουν να λαμβάνουν οι 30 εργαζόμενοι ξεπερνούν τα 9 μηνιάτικα.

 


Το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ομηρούπολης Δημήτρης Παπαληός, επιστρέφοντας επιτέλους από την Αμερική και μτά από σύσκεψη ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα να τους πληρώσει!
Μετά πάντως το επεισόδιο με τον πρόεδρο του Σωματείου ελήφθη η απόφαση να δοθούν περί τις 8.500 ΕΥΡΩ (από ένταλμα πληρωμής του παιδικού σταθμού) έτσι ώστε να κάνουν πρωτοχρονιά οι 30 εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους.
Το θέμα θα ξαναέρθει βέβαια προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με το νέο έτος, όπου θα εξεταστεί και η πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Παπαληού να ληφθούν ακόμα 200.000 ΕΥΡΩ δάνειο και παράλληλα να κλείσει η ΤΕΔΒ.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στην ΤΕΔΒ αποφάσισαν να σταματήσουν την κατάληψη του Δημαρχείου, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και να μην δημιουργηθούν προβλήματα με τους συναδέλφους τους στο Δήμο αλλά και τους πολίτες που δεν φταίνε για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην ΤΕΔΒ και την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να δώσει λύση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το μεσημέρι στο Δ. Ομηρούπολης
Επόμενο άρθροΠρωτοχρονιάτικη ρίμα 2006 από τον Ιάκωβο Μπριλή