Αρχική Πολιτισμός Ευλόγησε ο Σεβασμιότατος τις Βασιλόπιτες Ιερέων, Ρωμανού Μελωδού, Διονυσιείου Εκκλ. Λυκείου, ΣΗΜΑΝΤΡΟ,...

Ευλόγησε ο Σεβασμιότατος τις Βασιλόπιτες Ιερέων, Ρωμανού Μελωδού, Διονυσιείου Εκκλ. Λυκείου, ΣΗΜΑΝΤΡΟ, Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

22

 Τη Βασιλόπιτα των ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Χίου ευλόγησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος.
Μετά τη δοξολογητική εκκλησιαστική Ακολουθία, εξέφρασε τις θερμές του ευχές και συνέστησε στους Αιδεσιμότατους Εφημέριους και Διακόνους να εντείνουν τις προσπάθειές τους στο αρχόμενο έτος 2006 και να ενσκήψουν στα διάφορα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας. “Το έργο σας θα είναι εκκλησιαστικό και κοινωνικό”, είπε ο Σεβασμιότατος ενώ προσέφερε στους ιερείς από ένα αναμνηστικό δώρο.
Στη συνέχεια ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Συλλόγου ιεροψαλτών Χίου “Ρωμανός ο Μελωδός” και εξέφρασε, για μια ακόμα φορά. Την αμέριστη αγάπη του και το ειλικρινές ενδιαφέρον του προς τους εργάτες της Ψαλτικής τέχνης. Ανακοίνωσε επίσης ότι, από την 1η Ιανουαρίου θα λάβουν αύξηση επί των μηνιαίων αποδοχών τους κατά ποσοστό 1%.
Ακολούθως ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιερής Μητρόπολης Χίου, η οποία ιδρύθηκε από τον ίδιο, λειτουργεί με την επίβλεψη του και με δαπάνες της Ιεράς Μητρόπολης. Εξέφρασε τη χαρά του για την άψογη λειτουργία της, συνεχάρη τους διδάσκοντες για την παρεχόμενη άρτια εκπαίδευση και ευχήθηκε στους μαθητές της Σχολής, οι οποίοι αποτελούν το φυτώριο των εργατών της ψαλτικής τέχνης “καλή πρόοδο” για να επανδρώσουν και εκείνοι στη συνέχεια τα Αναλόγια των ιερών Ναών της Ι. Μητρόπολης, ενώ προσέφερε διάφορα αναμνηστικά δώρα.
Παρουσία του Διευθυντή, των καθηγητών και των μαθητών και της Εφορείας του Σχολείου ευλόγησε επίσης τη Βασιλόπιτα του Διονυσιείου Εκκλησιαστικού Λυκείου Χίου, το οποίο λειτουργεί με 30 μαθητές. Ευχήθηκε “καλή πρόοδο” συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους και μοίρασε αναμνηστικά δώρα.
Τέλος ο κ. Διονύσιος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του ραδιοφωνικού σταθμού της Χιακής Εκκλησίας “ΣΗΜΑΝΤΡΟ“, παρουσία των συνεργατών και των εργαζομένων στο Σταθμό. Ευχήθηκε συνέχιση και επέκταση της πνευματικής προσφοράς του ραδιοσταθμού, για να “απορυπάνουν την ηχητική ρύπανση” και να εξαγγέλλουν τα ευαγγελικά μηνύματα προς καταρτισμό και πνευματική παράδοση των πιστών.