Αρχική Απόψεις Aρθρα Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Χίου

Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Χίου

28

 
Το Κέντρο Πρόληψης Χίου ενημερώνει ότι το διάστημα Αύγουστος-Δεκέμβριος 2005 υλοποιήθηκαν μεταξύ άλλων οι παρακάτω δράσεις:
* Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Προσχολικής Αγωγής και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σεμινάριο σε νηπιαγωγούς με θέμα την Επικοινωνία (“Δεξιότητες Επικοινωνίας”, “Ενεργητική Ακρόαση”, “Προσωπική Ανάπτυξη”), το οποίο υλοποίησαν τα στελέχη Αλίνα Πουλάκη, Ελένη Κοτσάτου και Στράτος Τσουκάρης.
* Συνεργασία με καθηγητές που υλοποιούν προγράμματα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στα σχολεία τους. Με τους εκπαιδευτικούς συνεργάστηκαν τα στελέχη Αλίνα Πουλάκη και Ελένη Κοτσάτου.
* Συναντήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν στη χρήση ουσιών και στην πρόληψη σε εννέα (9) τμήματα μαθητών Λυκείων και ΤΕΕ του νομού, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τα στελέχη Αλίνα Πουλάκη, Ελένη Κοτσάτου, Γιώργο Ψαρούδη και Στράτο Τσουκάρη.
* Διήμερο βιωματικό σεμινάριο σε γονείς που είχαν παρακολουθήσει Ομάδες Γονέων στο παρελθόν, με θεματολογία “Επικοινωνώντας  με τον Έφηβο”, τις οποίες συντόνισαν τα στελέχη Αλίνα Πουλάκη και Ελένη Κοτσάτου.
* Έναρξη κύκλου συναντήσεων της Ομάδας Εθελοντών, την οποία συντονίζουν τα στελέχη Αλίνα Πουλάκη και Ελένη Κοτσάτου.
* Σε συνεργασία με την 96 ΑΔΤΕ έγιναν δύο (2) Ομάδες με συμμετοχή Αξιωματικών και επαγγελματιών οπλιτών των στρατιωτικών μονάδων του νομού, με θέματα που αφορούν στη χρήση ουσιών και στη φιλοσοφία της πρόληψης. Συντονιστές των Ομάδων ήταν τα στελέχη Γιώργος Ψαρούδης και Στράτος Τσουκάρης.
* Συμμετοχή στην 6η Πανελλαδική Συνάντηση Φορέων Πρόληψης που διοργάνωσε το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στη Λάρισα, στην οποία συμμετείχε ως εισηγητής το στέλεχος Γιώργος Ψαρούδης με θέμα: “Κοινωνικές Συνθήκες και Δυνατότητες Προληπτικών Παρεμβάσεων”.
* Ομιλία στις Δικαστικές Φυλακές με θέμα τη χρήση ουσιών και τη φιλοσοφία της πρόληψης, με ομιλητές τη Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Ανθίππη Ζαννάρα και τα στελέχη Γιώργο Ψαρούδη και Στράτο Τσουκάρη.
* Συγγραφή και δημοσίευση άρθρων με θεματολογία σχετική με τη χρήση ουσιών και την πρόληψη, από όλα τα στελέχη.
* Ατομικές συναντήσεις με άτομα που κάνουν χρήση ουσιών ή άτομα με δυσκολίες, που ζήτησαν βοήθεια και τις οικογένειές τους, πραγματοποιήθηκαν από τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης.
Τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Χίου


Αλίνα Πουλάκη
Επιστημονικά Υπεύθυνη, Κλινική Ψυχολόγος

 

Γιώργος Ψαρούδης
Κοινωνιολόγος

Ελένη Κοτσάτου
Κοινωνική Λειτουργός


 Στράτος Τσουκάρης
Κλινικός Ψυχολόγος

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔελφίνι εντοπίστηκε στην παραλία της Καρίντας
Επόμενο άρθροΘεατρική παράσταση από το Σύλλογο της Βοκαριάς