Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη ΗΠΑ… αυτοκίνητα πόλης από το ΜΙΤ: “Εξυπνα, μικρά και οικολογικά…”

ΗΠΑ… αυτοκίνητα πόλης από το ΜΙΤ: “Εξυπνα, μικρά και οικολογικά…”

7

– “Εξωτερικά είναι παρόμοιο με τα Smart, ωστόσο τα οχήματα του ΜΙΤ είναι ηλεκτρικά και το καθένα εξ αυτών “μπαίνει” μέσα στο άλλο, όπως τα καροτσάκια των σουπερμάρκετ, ώστε να είναι ανταλλάξιμο…


Με απλά λόγια, κάποιος θα βγαίνει από έναν σταθμό του μετρό, θα βρίσκει απ’ έξω μια σειρά από τα εν λόγω αυτοκίνητα, θα παίρνει ένα, θα πηγαίνει εκεί που θέλει και στη συνέχεια είτε θα το επιστρέφει από εκεί που το πήρε είτε θα το αφήνει σε οποιοδήποτε άλλο σημείο υπάρχουν τέτοια οχήματα (σε στάσεις τρένων και λεωφορείων, σε αροδρόμια, λιμάνια κτλ.)”.


– “Το αυτοκίνητο αυτό μπορεί να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του ακόμη και όταν βρίσκεται σε κίνηση, θα μπορεί να ανυψώνεται αν είναι απαραίτητο, καθώς και να παρέχει διάφορες υπηρεσίες στον οδηγό, όπως για παράδειγμα να μεταφράζει πινακίδες.


Σε ένα από τα σχέδια, το σασί είναι ανεξάρτητο από την καμπίνα του οδηγού, έτσι ώστε οι καμπίνες να κατασκευάζονται σύμφωνα με τις επιθυμίες των κατόχων τους. Το ΜΙΤ έχει έρθει σε συμφωνία με την General Motors και, όπως έγινε γνωστό, τα πρώτα αυτοκίνητα θα κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους των αμερικανικών μεγαλουπόλεων μέσα στο 2006″.Από “Γκάρντιαν” / “Βήμα”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣοβαρό επεισόδιο ξυλοδαρμού στις Οινούσσες
Επόμενο άρθροΕΠΣ: Κοπή πίτας τα Θεοφάνεια