Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη 3ο-8ο Σχολεία Βουνακίου: Κορδέλα της Υπαπαντής, όπως πριν 70 χρόνια

3ο-8ο Σχολεία Βουνακίου: Κορδέλα της Υπαπαντής, όπως πριν 70 χρόνια

17

 

Πριν ακριβώς 70 χρόνια, στις 2 Φεβρουαρίου του 1936, εγκαινιάστηκε το σχολικό συγκρότημα των 3ου & 8ου Δημοτικών Σχολείων Χίου. Το θύμισε ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού με την έκδοση του ημερολογίου και συνέλαβε την ιδέα η Δημοτική Αρχή (και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Παπαδόπουλος) ώστε να προχωρήσει στα εγκαίνια του ανακαινισμένου και αντισεισμικού πλέον κτηρίου την ίδια ακριβώς ημέρα!
Με προσκεκλημένο τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Σέργιο Τσίφτη ο Δήμαρχος Μάρκος Μεννής θα κάνει τα εγκαίνια, αφού κράτησε το λόγο του προς τους μαθητές ότι ο νέος χρόνος θα τους… μεταφέρει στο κανονικό κτήριο, αφήνοντας τα σπιτάκια.
Πράγματι όπως μας δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αντώνης Λυπαρής πριν την Πρωτοχρονιά ενημέρωσαν τους διευθυντές των δύο σχολείων πως μπορεί να γίνει η μεταφορά των αντικειμένων στις ανακαινισμένες αίθουσες.
Αυτό πρόκειται όμως να γίνει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ώστε κάθε δάσκαλος να επιμεληθεί τα της τάξης του, με τη βοήθεια υπαλλήλων του Δήμου αλλά και εργατών που θα δώσουν οι δύο εργολάβοι που συνεργάστηκαν για να παραδώσουν επιτέλους το έργο.
Βοήθεια αναμένεται να δοθεί και από τους συλλόγους Γονέων των δύο σχολείων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο πιέζοντας τις εκάστοτε δημοτικές αρχές για ένταξη και ολοκλήρωση του έργου μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣοβαρό επεισόδιο ξυλοδαρμού στις Οινούσσες
Επόμενο άρθροΕΠΣ: Κοπή πίτας τα Θεοφάνεια