Αρχική Νέα Τοπικά Μετακομίσεις περιπτέρων γύρω από την πλατεία

Μετακομίσεις περιπτέρων γύρω από την πλατεία

10

 
Την ώρα που ένα περίπτερο μετακομίζει στην πλατεία Βουνακίου, βόρεια της Νομαρχίας, και αφήνει ανοικτό πεδίο στους εποχούμενους αλλά και γενικότερα στους περαστικούς που κινούνται προς την Απλωταριά, την ίδια ώρα ένα άλλο περίπτερο παραπλεύρως του Ιερού Ναού Αγίου Ιακώβου, προκαλεί αντιδράσεις.
Το περίπτερο στη γωνία της Νομαρχίας, μπορεί να μην προκάλεσε -όπως κινδυνολογούσαν μερικοί- τροχαία δυστυχήματα, αλλά σίγουρα δεν ήταν ότι το καλύτερο τόσο από θέμα ασφαλείας όσο και από αισθητικής πλευράς. Το παλιό περίπτερο καθαιρέθηκε και λειτουργεί το νεόκτιστο λίγα μέτρα δυτικότερα.Αντίθετα το δεύτερο περίπτερο μετακόμισε από την είσοδο σχεδόν του Βυζαντινού Μουσείου στην πάνω πλευρά του Δημοτικού Κήπου όπου και η Εκκλησία του Αγίου Ιακώβου. Το σημείο αυτό ήταν από τα λίγα που ο δρόμος φαρδαίνει και μπορεί να εξυπηρετήσει τους περιοίκους ή τα καταστήματα. Το σημείο στο οποίο εστίασαν την προσοχή μας πολίτες είναι όμως το γεγονός ότι σε λίγο καιρό με φόντο την Εκκλησία θα κρέμονται ακόμα και εφημερίδες, ενώ το πεζοδρόμιο δίπλα ακριβώς στη στάση του λεωφορείου χρειάζεται οπωσδήποτε διαπλάτυνση.
Από όσο γνωρίζουμε πάντως οι υπηρεσίες του Δήμου δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να βρουν σημείο ώστε να μεταφερθεί το περίπτερο, ώστε να μην  επηρεάζει και την κίνηση σε άλλα περίπτερα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣοβαρό επεισόδιο ξυλοδαρμού στις Οινούσσες
Επόμενο άρθροΕΠΣ: Κοπή πίτας τα Θεοφάνεια