Αρχική Νέα Τοπικά Νέο δάνειο για να βγει από το αδιέξοδο η ΤΕΔΒ

Νέο δάνειο για να βγει από το αδιέξοδο η ΤΕΔΒ

8


Την απόφαση να ληφθεί νέο δάνειο ύψους 400.000 ΕΥΡΩ έτσι ώστε να γίνει δυνατή η καταβολή των μισθών στους 30 εργαζόμενους της Τεχνικής Εταιρείας Δήμου Βροντάδου, έλαβε μετά από ήρεμη σχετικά συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ομηρούπολης.

Σε ένα βαρύ κλίμα με έντονη την αγωνία των εργαζομένων η πρόταση από πλευράς Δημάρχου Δημήτρη Παπαληού ήταν να ληφθεί δάνειο (αρχικά έγινε λόγος για 300.000 ΕΥΡΩ), να παγώσει τις δραστηριότητες της από 1/1/2006 και να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή ώστε να εξετάσει όλα αυτά τα θέματα.
Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η ΤΕΔΒ είναι ακέφαλη, χωρίς πλήρες διοικητικό συμβούλιο και με καμιά διάθεση να αναλάβει κάποιος την ευθύνη να την πάει μπροστά.
Το σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία τη λήψη δανείου (διαφώνησαν οι Δημήτρης Αθανασόπουλος και Αντώνης Παντελόγλου που έβαλαν συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης εκτός του δανείου), αλλά δεν έγινε δυνατή η σύσταση Επιτροπής που από τη Δευτέρα (σύμφωνα με πρόταση του Δημάρχου θα έκανε επαφές με τις τράπεζες για το δάνειο).
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μετά τη βιαστική απόφαση οι σύμβουλοι σηκώθηκαν για να φύγουν, χωρίς να απαντήσουν στο καίριο ερώτημα των εργαζομένων για το πότε θα πληρωθούν. Έτσι ξανακάθισαν στα έδρανα χωρίς όμως να ληφθεί -όπως είπαμε- απόφαση για την επιτροπή.
Ως εγγύηση για τη λήψη του δανείου συμφωνήθηκε πάντως ότι θα μπουν τα κονδύλια από τη ΣΑΤΑ 2006, που προορίζεται για έργα στο Δήμο, που σημαίνει όπως είπε η μείζονα μειοψηφία πως πρέπει να γίνουν με ευθύνη του Δημάρχου λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά ώστε να δουν ποια τελικά έργα θα γίνουν.
Ο Γιώργος Παντελίδης που συμφώνησε με τη λήψη δανείου ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να απολυθούν αλλά να γίνουν μετατάξεις τους στο προσωπικό του Δήμου (από την ώρα που έχει ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφασίσει πως πληρούν πάγιες ανάγκες).
Ο Δημήτρης Αθανασόπουλος κατέθεσε εξάλλου μια ολοκληρωμένη πρόταση έτσι ώστε να καταβληθούν άμεσα 30.000 ΕΥΡΩ που αντιστοιχεί στο 30% περίπου των χρημάτων, να οριστεί επιτροπή και με τη βοήθεια λογιστή που θα αναλάβει με σύμβαση έργου να δει τα βιβλία της εταιρείας να ξεκαθαρίσει η κατάσταση μέσα όμως σε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα των 20 ημερών.

 


Μέχρι την Τετάρτη
Οι εργαζόμενοι μετά το Δημοτικό Συμβούλιο συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της ΤΕΔΒ και αποφάσισαν να κάνουν υπομονή μέχρι και την Τετάρτη, 11 Ιαναουαρίου. Εφόσον μέχρι τότε δεν έχει καταβληθεί ένα ποσό ύψους 40.000 ΕΥΡΩ (που υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί στο 30-40% των όσων έχουν να λαμβάνουν) τότε θα ακολουθήσουν τη δικαστική οδό που σημαίνει ότι κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι τα μέλη των διοικητικών συμβουλιών της ΤΕΔΒ αλλά και εργαζόμενοι στο Δήμο και στην Εταιρεία που είχαν σχέση με τα οικονομικά, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπέγραφαν για έναντι χωρίς να υπάρχουν τα απαιτούμενα παραστατικά των έργων.
Ο Αντώνης Τσατσαρώνης, εργαζόμενος στην ΤΕΔΒ, παρουσίασε επίσης στο συμβούλιο ένα ολόκληρο κατάλογο με έργα που έχει κάνει η εταιρεία αλλά δεν έχει πληρωθεί.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣοβαρό επεισόδιο ξυλοδαρμού στις Οινούσσες
Επόμενο άρθροΕΠΣ: Κοπή πίτας τα Θεοφάνεια