Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Ενισχύει την εκδοχή της αυτοκτονίας του Ρώσου κακοποιού η βαλλιστική εξέταση

ΕΛΛΑΔΑ: Ενισχύει την εκδοχή της αυτοκτονίας του Ρώσου κακοποιού η βαλλιστική εξέταση

8

 Την εκδοχή της αυτοκτονίας του Μαξίμ Ζιλίν ενισχύουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στον κάλυκα που βρέθηκε στη σορό του Ρώσου κακοποιού.
Συγκεκριμένα, η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι ο Ζιλίν αυτοκτόνησε με το ίδιο 38αρι περίστροφο, που είχε αφαιρέσει από τον αρχιφύλακα Κωνσταντίνο Βλαχοπάνο και με το οποίο δολοφόνησε τόσο αυτόν όσο και τον αστυνομικό Δημήτρη Κώτση, την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στα χέρια του νεκρού Μαξίμ Ζίλιν ανιχνεύθηκε αυξημένη ποσότητα μολύβδου και κυρίως στο δεξί του δείκτη.
Αυτό, κατά την ΕΛ.ΑΣ., μαρτυρεί την ύπαρξη καταλοίπων πυροβολισμού με την προϋπόθεση ότι η παρουσία μολύβδου στα χέρια του πτώματος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με άλλο τρόπο. Για το λόγο αυτό ελήφθησαν δείγματα λάσπης από το σημείο που βρέθηκε η σορός για περαιτέρω εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις.
Εκτός από τη βαλλιστική εξέταση, υπέρ της εκδοχής της αυτοκτονίας συνηγορούν και τα ευρήματα της δεύτερης νεκροψίας-νεκροτομής που διενεργήθηκε στη σορό του Ρώσου κακοποιού Μαξίμ Ζιλίν από τον καθηγητή Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρου Βουγιουκλάκη.
Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας Ιωαννίνων Θεοφάνης Λιούτας ξεκίνησε την προανάκριση για τα αίτια που οδήγησαν στη δολοφονία των δύο αρχιφυλάκων στο Μαλακάσι Καλαμπάκας από τον Ρώσο κακοποιό.


Στα Ιωάννινα βρίσκεται και ο γενικός επιθεωρητής Β.Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κυριακάκης επισκέφθηκε την Πέμπτη το τμήμα Μεταγωγών.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: news.in.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιορτή ΑΟΑ σήμερα Πέμπτη
Επόμενο άρθροΝέος Tour Operator στη Νορβηγική Αγορά με συμμετοχή Χιώτη Επιχειρηματία