Αρχική Νέα Τοπικά Την κατάργηση του ορίου ηλικίας για τα πλοία της ακτοπλοΐας εξετάζει η...

Την κατάργηση του ορίου ηλικίας για τα πλοία της ακτοπλοΐας εξετάζει η κυβέρνηση

4

 Η κατάργηση του ορίου ηλικίας στα πλοία της ακτοπλοϊας είναι η επόμενη κίνηση που προετοιμάζει εντατικά η ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Nαυτιλίας μετά την απελευθέρωση των εισιτηρίων της οικονομικής θέσης από τον Iανουάριο.
Επειδή το όριο ηλικίας πρωτοθεσμοθετήθηκε μετά το ναυάγιο του πλοίου Hράκλειο στην Φαλκονέρα και μειώθηκε από τα 35 χρόνια στα 30 έτη μετά το ναυάγιο του Σάμινα, φαίνεται ότι στο ΥΕΝ υπάρχει προβληματισμός για το πώς θα γίνει αποδεκτή από την κοινή γνώμη μία τέτοια κίνηση.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Ημερησίας, αναφέρεται σε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα in.gr, μεταξύ άλλων από τους νομικούς συμβούλους του ΥΕΝ εξετάζεται η έκδοση ενός Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο θα υιοθετείται πλήρως η Συνθήκης της Στοκχόλμης που προβλέπει την προσαρμογή των υπαρχόντων πλοίων της ακτοπλοϊας έως το 2010 στις ειδικές προδιαγραφές ευστάθειας, προκειμένου να μην αποσύρονται με την συμπλήρωση του 30ου έτους από την κατασκευή τους.
Το υπουργείο Nαυτιλίας θα ενημερώσει σχετικά την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή για τις προθέσεις του στην επιστολή που αποστέλλει ως απάντηση στην αιτιολογημένη γνώμη που έλαβε λίγες μέρες πριν από την εκπνοή του 2005. Mε την πλήρη υιοθέτηση της Συνθήκης της Στοκχόλμης αίρεται η απειλή της απόσυρσης των πλοίων 34 – 32 ετών, καθώς με βάση τον ισχύοντα νόμο 2932 το 2005 αποσύρθηκαν από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες όσα πλοία τους είχαν συμπληρώσει το 35ο έτος από την κατασκευή τους.
O νόμος 2932, που τέθηκε σε εφαρμογή μετά το ναυάγιο του Σάμινα, προέβλεπε έως το τέλος του 2008 τη σταδιακή μείωση του ορίου απόσυρσης των πλοίων στο 30ο έτος από την κατασκευή τους.
Από τις επικείμενες εξελίξεις στο ζήτημα του ορίου ηλικίας των πλοίων ευνοούνται άμεσα εισηγμένες και μη ακτοπλοϊκές εταιρείες όπως η ANEK, η NEΛ, η Hellenic Seaways, η ANEN, η εταιρεία Aγούδημου, η εταιρεία ΣAOΣ, η ΛANE, ενώ Blue Star και Mινωικές Γραμμές μεγαλώνουν περαιτέρω την οικονομική ζωή των στόλων τους. H κυοφορούμενη -εδώ και μήνες εκ μέρους του υπουργείου Nαυτιλίας- κατάργηση του ορίου ηλικίας επηρέασε κατά τα φαινόμενα ακόμα και επιχειρηματικές κινήσεις σε επίπεδο μετοχικής σύνθεσης.
Eίναι χαρακτηριστικό ότι διευθύνων σύμβουλος εισηγμένης εταιρείας που δραστηριοποιείται στο βόρειο και ανατολικό Aιγαίο είχε δηλώσει προφορικά από το καλοκαίρι στο ΔΣ του NAT ότι θα διατηρήσει ενεργά και μετά το 2007 τα συμβατικά του πλοία διότι πιθανότατα καταργείται το όριο ηλικίας.
H ηγεσία του YEN εκτιμά ότι με την πλήρη απελευθέρωση των ναύλων από το λιμάνι του Πειραιά, η οποία αποφασίζεται τη Δευτέρα 9 Iανουαρίου από το Συμβούλιο Aκτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, και την κατάργηση του ορίου ηλικίας θα τονωθεί το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τον κλάδο της ακτοπλοϊας και θα πραγματοποιηθούν νέες επενδύσεις από τις εταιρείες προκειμένου να αυξηθεί ο διαθέσιμος στόλος.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιορτή ΑΟΑ σήμερα Πέμπτη
Επόμενο άρθροΝέος Tour Operator στη Νορβηγική Αγορά με συμμετοχή Χιώτη Επιχειρηματία