Αρχική Απόψεις Aρθρα Λεωνίδας Κωστάλας: ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΕΩΣ- Μια πρόταση

Λεωνίδας Κωστάλας: ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΕΩΣ- Μια πρόταση

20

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ


Ο προσεκτικός μελετητής του Ελληνικού Συντάγματος θα διαπιστώσει, ότι για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν γίνεται μνεία περί αναμίξεως των πολιτικών κομμάτων σε αυτές.
Τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Ομηρουπόλεως και της Τεχνικής Εταιρείας του, αρχίζουν από πολύ παλιά. Συνίστανται δε αυτά στην στρεβλή αντίληψη για τον ρόλο της Εταιρείας αυτής, στην κακή διοίκηση και διαχείριση της και στην λογική των κομματικών και παραταξιακών διορισμών σε αυτήν.
Ο σημερινός Δήμαρχος παρέλαβε σχεδόν χάος και απλώς το μεγιστοποίησε. Είναι ένας καλός επιστήμων κι ένας καλός άνθρωπος. Αλλά αυτά δεν αρκούν για να καταστεί κάποιος επιτυχημένος δήμαρχος.
Η κατάσταση χρειάζεται προσοχή και αυταπάρνηση. Αν κάποιοι κόπτονται ότι ενδιαφέρονται για το καλό του Δήμου μας, ας το αποδείξουν.
Πέραν από την διάσωση του Δήμου από την οικονομική καταστροφή, απαιτείται η γρήγορη εκπόνηση και εφαρμογή σχεδίου πόλεως, η οριστική επίλυση του υδρευτικού και η λήψη μερικών σοβαροτάτων αποφάσεων για το μέλλον μας, όπως ο χαρακτηρισμός ή όχι της περιοχής ως τουριστικής, η απομάκρυνση των βουστασίων, η αλλαγή των γεωγραφικών συνόρων του Δήμου…
Προτείνεται η δημιουργία ενός εκλογικού συνδυασμού από γυναίκες και άνδρες που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν. Ο αριθμός των ατόμων που θα απαρτίσουν τον συνδυασμό, θα είναι ο μικρότερος δυνατός που προβλέπει ο εκλογικός νόμος. Ο επικεφαλής και δήμαρχος θα ανακηρυχθεί στο τέλος της προθεσμίας καταθέσεως του συνδυασμού με κλήρωση.
Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των διαφόρων επιτροπών θα καταθέτουν τον “μισθό” τους σε ειδικό του Δήμου Ταμείο. Η θητεία της Δημοτικής Αρχής θα είναι διετής. Μετά τα δύο χρόνια θα παραιτηθούν και θα ακολουθήσει η νόμιμη διαδικασία για νέες εκλογές. Ας έρθουν μετά όποιοι… κύριοι ή κυρίες, για να καταστρέψουν το θετικό έργο που οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν προσφέρει.
Ο τρόπος υλοποιήσεως της ιδέας είναι απλός. Αν μας αρέσει, αρχίζουν τα τηλέφωνα, την συζητάμε, αποφασίζουμε και προχωρούμε. Εμείς, οι απλοί πολίτες αυτού του τόπου κι όχι κάποιοι άλλοι…
Για να προλάβω δε κάθε πονηρή σκέψη, δηλώνω κατηγορηματικώς: Αν συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο, δεν θα δεχθώ θέση δημάρχου, αντιδημάρχου, ή προέδρου δημοτικού συμβουλίου στην προσπάθεια αυτή.

Καλή Χρονιά

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιορτή ΑΟΑ σήμερα Πέμπτη
Επόμενο άρθροΝέος Tour Operator στη Νορβηγική Αγορά με συμμετοχή Χιώτη Επιχειρηματία