Αρχική Νέα Τοπικά 6 εκ. € επιπλέον στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου

6 εκ. € επιπλέον στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου

7

 Με την υπ΄ αριθμ. 48128/27-12-05 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κατανέμονται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πρόσθετα κονδύλια Δημόσιας Επιχορήγησης,  ύψους 6.000.000 Ευρώ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα υπαγωγής στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04,  Επενδυτικών Σχεδίων, που υποβλήθηκαν εντός του 2005, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σέργιου Τσίφτη.

Με την από 29/9/05 σχετική επιστολή του προς το προαναφερόμενο Υπουργείο ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σέργιος Τσίφτης είχε ζητήσει την πρόσθετη επιχορήγηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για το έτος 2005, προκειμένου να ικανοποιηθούν και τα αιτήματα επενδύσεων, που είχαν υποβληθεί από 19 Αυγούστου έως 31 Δεκεμβρίου 2005 προκειμένου να εξετασθεί από την Γνωμοδοτική Επιτροπή αν πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου για να υπαχθούν στα κίνητρα της επιχορήγησης.Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Σέργιος Τσίφτης, ο οποίος δήλωσε, “Όπως προ δεκαπενθημέρου περίπου είχε προαναγγείλει η Βουλευτής Λέσβου κ. Χριστιάνα Καλογήρου – η οποία και συνέβαλε σ’ αυτή την προσπάθεια- εκδόθηκε εντός του 2005 η απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γεωργίου. Αλογοσκούφη με την οποία αυξήθηκε για το Βόρειο Αιγαίο η δημόσια επιχορήγηση για το 2005 από 7 εκ. ευρώ σε 13.εκ. ευρώ. Έτσι, στην επόμενη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής θα εγκριθούν και άλλα αναπτυξιακά σχέδια,  εκτός από τα 11 που έχουν ’ήδη εγκριθεί και με  τα οποία  είχε εξαντληθεί το ποσόν των 7 εκατομμυρίων ευρώ της δωρεάν επιχορήγησης.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών και η άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου προοιωνίζει ότι και για το 2006 θα υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις για να εγκριθούν όλα τα επενδυτικά σχέδια που θα πληρούν τις προϋποθέσεις  για την υπαγωγή τους στον αναπτυξιακό Νόμο.
Είναι προφανές ότι το πρωτόγνωρο ενδιαφέρον των επενδυτών για τα ισχυρά κίνητρα που δίνει ο Αναπτυξιακός Νόμος 3299/2004 θα συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου”.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιορτή ΑΟΑ σήμερα Πέμπτη
Επόμενο άρθροΝέος Tour Operator στη Νορβηγική Αγορά με συμμετοχή Χιώτη Επιχειρηματία