Αρχική Νέα Τοπικά Αγιοβασιλιάτικα Βαποράκια, φουσκωτά αλλά και απρόοπτα στον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι...

Αγιοβασιλιάτικα Βαποράκια, φουσκωτά αλλά και απρόοπτα στον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Χίου

22

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στη Χίο όπου στο λιμάνι της πόλης, έριξε το σταυρό στη θάλασσα ο Μητροπολίτης Χίου κ. Διονύσιος.
Παρουσία των δύο βουλευτών, του Νομάρχη, του Δημάρχου, στρατιωτικών και λοιπών αρχών, αρκετοί ήταν οι νεαροί που βούτηξαν στο νερό για να πιάσουν το σταυρό. Μάλιστα δεν έλειψε η “μάχη” για να μείνει στα χέρια ενός (που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις).Ξεχωριστή εικόνα έδωσαν τα πρωτοχρονιάτικα βαποράκια από τη συνοικία του κάστρου, όπου 4 τον αριθμό έπλεαν ανάμεσα στις βάρκες, στα μικρά σκάφη του Αθλητικού Ομίλου Αιγαίου  αλλά και στα φουσκωτά του Ομίλου φουσκωτών.

 

 

 

 

 

 


 

 

Μάλιστα φεύγοντας με προορισμό τις Οινούσσες πρόσφεραν ένα ξεχωριστό θέαμα με τις προπέλες να βγαίνουν λίγο έξω από το νερό και πίδακες νερού να σχηματίζουν βεντάλια.

 

 

 

 

 

 

 Δεν έλειψαν και τα ευτράπελα αφού ένας σκύλος που βρισκόταν στο λιμάνι βρέθηκε κατά λάθος στο νερό, αποδεικνύοντας όμως ότι ήταν καλός κολυμβητής.
Ο καλός καιρός επέτρεψε να παρευρεθεί πολύς κόσμος, όπως και σε άλλα χωριά του νησιού όπου αγιάστηκαν τα νερά με ρίψη του σταυρού στη θάλασσα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιορτή ΑΟΑ σήμερα Πέμπτη
Επόμενο άρθροΝέος Tour Operator στη Νορβηγική Αγορά με συμμετοχή Χιώτη Επιχειρηματία