Αρχική Νέα Τοπικά ΔΙΕΘΝΗ: Ελαφρώς βελτιωμένη η κατάσταση του Αριέλ Σαρόν- Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο

ΔΙΕΘΝΗ: Ελαφρώς βελτιωμένη η κατάσταση του Αριέλ Σαρόν- Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο

5

Ελαφρώς βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση της υγείας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του. Η νέα αξονική τομογραφία, στην οποία υπεβλήθη το μεσημέρι του Σαββάτου, έδειξε ότι η εγκεφαλική αιμορραγία έχει σταματήσει.
Ο διαδικτυακός τόπος της εφημερίδας Μααρίβ NRG επικαλείται γιατρούς, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν βρέθηκε καμία ένδειξη της αιμορραγίας ή της αυξημένης ενδοκρανιακής πίεσης που οδήγησαν στην πεντάωρη χειρουργική επέμβαση της Παρασκευής.


Τα αποτελέσματα δείχνουν να ταιριάζουν με εκείνα μιας αρχικής μετεγχειρητικής αξονικής τομογραφίας, η οποία -κατά τους γιατρούς- έδειχνε ότι δεν υφίσταται αιμορραγία.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου ο 77χρονος Σαρόν νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, δήλωσαν νωρίτερα ότι είναι πιθανόν να περάσουν ημέρες προτού μάθουν πόση βλάβη έχει υποστεί. Ειδικοί πιστεύουν ωστόσο ότι, αν επιζήσει, θα είναι εξαιρετικά απίθανο να επιστρέψει στην εργασία του.


Επίσημες ανακοινώσεις για την κατάσταση του Σαρόν αναμένονται τις επόμενες ημέρες, όταν οι γιατροί σταματήσουν να του χορηγούν τα φάρμακα που τον κρατούν σε καταστολή.
Από τις 2 (ώρα Ελλάδος) και έπειτα η ιατρική ομάδα αποφάσισε να μειώσει το αναισθητικό το οποίο χορηγείται στον Αριέλ Σαρόν, ούτως ώστε να καταλήξουν σε συμπεράσματα, κατ’ αρχήν για την αντίδραση του εγκεφάλου και κατά δεύτερον για τα αντανακλαστικά του νευρικού συστήματός του.


Η αντίδραση του Αριέλ Σαρόν ήταν θετική. Δεν υπήρξε, σύμφωνα με έναν εκ των γιατρών που τον παρακολουθούν, διαστολή στις κόρες των ματιών, κάτι το οποίο θα υποδείκνυε ότι η κατάσταση του εγκεφάλου έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη. Για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα ωστόσο, θα χρειαστεί ένα διάστημα 24-48 ωρών από τη στιγμή που ξεκίνησαν τη διαφοροποίηση της θεραπείας.
Σύμφωνα πάντως, με την ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί, οι γιατροί έχουν εκπλαγεί από το πώς αντιδρά μέχρι στιγμής τόσο ο εγκέφαλός του ο οποίος υπέστη μια από τις πλέον βαριές μορφές αιμορραγίας όσο και από τη γενικότερη κλινική του εικόνα, αφού στο σύνολό τους οι γιατροί τα προηγούμενα 24ωρα θεωρούσαν μη αναστρέψιμη την κατάσταση.
“Οι πιθανότητες να επιζήσει είναι πλέον πολύ υψηλές. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος γι’ αυτό. Προσευχόμαστε να μην υπάρξουν επιπλοκές, όπως για παράδειγμα μια μόλυνση” δήλωσε ένας από τους χειρουργούς του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του νοσοκομείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κατάσταση της υγείας του Σαρόν είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή. Ο αξονικός τομογράφος έδειξε μια μικρή μείωση της πίεσης στον εγκέφαλό του. “Εμείς ως άνθρωποι παραμένουμε αισιόδοξοι. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι ο πρωθυπουργός έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις βελτίωσης. Όμως, η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη” τόνισε.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: news.in.gr,

με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΜΠ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνταξη στο ΘΗΣΕΑ των γηπέδων Αϊ Γιώργη & Δαφνώνα
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 9/1/2006