Αρχική Νέα Τοπικά ΔΙΕΘΝΗ: Στον ιό των πτηνών οφείλονται οι 3 θάνατοι παιδιών στην Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ: Στον ιό των πτηνών οφείλονται οι 3 θάνατοι παιδιών στην Τουρκία

5

 Δυσάρεστα ήταν τα μαντάτα από το εργαστήριο της ΕΕ στο Ουέιμπριτζ, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι το στέλεχος της γρίπης των πτηνών που προκάλεσε ένα πρόσφατο ξέσπασμα της ασθένειας στην Τουρκία είναι ο θανατηφόρος τύπος H5N1.
Τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας έχουν ήδη πεθάνει από τη γρίπη σε απομακρυσμένη περιοχή της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με την Αρμενία, και το Σάββατο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι δύο ακόμα παιδιά στην περιοχή, πέντε και οκτώ ετών, έχουν προσβληθεί από τον H5N1.
“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ενημερωθεί ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το εργαστήριο της ΕΕ στο Ουέιμπριτζ σήμερα το πρωί επιβεβαίωσαν πως ο ιός της γρίπης των πτηνών, ο οποίος προκάλεσε πρόσφατα ένα ξέσπασμα στα πουλερικά στην ανατολική Τουρκία, είναι ένας υψηλής παθογένειας τύπος του H5N1” ανέφερε σε ανακοίνωσή της το Σάββατο η Κομισιόν.
Τρία παιδιάέχουν πεθάνει από τη γρίπη των πτηνών τις τελευταίες ημέρες σε μία απομακρυσμένη αγροτική περιοχή της Τουρκίας στα σύνορα με την Αρμενία.
Ομάδα εμπειρογνωμόνων έχει ήδη μεταβεί στην Τουρκία για να διαπιστώσει εάν τελικά υπάρχει περίπτωση μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο -κάτι που θα συνιστούσε πολύ μεγάλο κίνδυνο για το ξέσπασμα επιδημίας.
Η απαγόρευση που επέβαλε η ΕΕ τον Οκτώβριο στις εισαγωγές από την Τουρκία ζώντων πτηνών και παραγώγων πουλερικών παραμένει, προστίθεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.

ΑΝΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: news.in.gr,

 με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνταξη στο ΘΗΣΕΑ των γηπέδων Αϊ Γιώργη & Δαφνώνα
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 9/1/2006