Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Καθησυχαστικός ο υπουργός Υγείας για τη γρίπη των πτηνών

ΕΛΛΑΔΑ: Καθησυχαστικός ο υπουργός Υγείας για τη γρίπη των πτηνών

4


Δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος για την Ελλάδα από τη γρίπη των πτηνών, επισημαίνει ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας πάντως πως έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα και υπάρχει εγρήγορση σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης τόσο στη Τουρκία, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τα Κέντρα Επιχειρήσεων του Συντονιστικού Οργάνου Τομέα Υγείας και του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων βρίσκονται σε 24ωρη εγρήγορση ήδη από τις 4 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία ανακοινώθηκε επίσημα η προσβολή ανθρώπων από το στέλεχος H5N1 στην Τουρκία.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης επισήμανε ακόμη ότι έγινε άμεση επικαιροποίηση των οδηγιών για τη γρίπη των πτηνών στις Διευθύνσεις Υγειονομικών Περιφερειών.


Τέλος, γνωστοποίησε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών προγραμματίζεται η αποστολή του ιδιοσκευάσματος Τamiflu για το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα και των τριών προξενείων της χώρας στην Τουρκία.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: από την επίσκεψη του κ. υπουργού στις Οίνούσσες

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑποφασίζουν την απελευθέρωση των ναύλων
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 11/1/2006