Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός: και όμως στη λιμνοδεξαμενή Αγίου Αρτεμίου έπεσαν σκυλιά…

Φιλοζωϊκός: και όμως στη λιμνοδεξαμενή Αγίου Αρτεμίου έπεσαν σκυλιά…

5

 ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
1996-2006
ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΖΩΑ


ΒΡΕΓΜΕΝΟΙ ΣΚΥΛΟΙ


   Μετά τα ληγμένα κρέατα από πονηρές κρεαταγορές και τα αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα ύποπτων κτηνοτροφικών μονάδων θα πιούμε και νερό από λιμνοδεξαμενές όπου επιπλέουν ψοφίμια;
   Την 10η Ιουνίου 2004, κατόπιν τηλεφωνήματος από την Κυρία Ειρήνη Δ., μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου ανέσυραν από την λιμνοδεξαμενή του Αγίου Αρτεμίου εξαντλημένο θηλυκό κυνηγετικό σκυλί.
   Φέτος, την 1η Ιανουαρίου 2006 στις 3.30 το μεσημέρι, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποίησε το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου να απομακρύνει δύο σκυλιά τα οποία ιδιώτες ανέσυραν από τη λιμνοδεξαμενή του Αγίου Αρτεμίου. Ο Σύλλογος δεν προέβη σε καμία ενέργεια εφόσον ούτε μπορεί να συντηρήσει όλα τα εγκαταλειμμένα ζώα σε κάποιο χώρο, ούτε θεωρεί πως δεν θα βρεθούν άλλα ζώα στο νερό διότι η περιοχή δεν περιφράχτηκε.  
   Τα σκυλιά εγκαταλείπονται στα βουνά, ευνόητο από ποιους, φτάνουν ως την συγκεκριμένη δεξαμενή διψασμένα, γλιστρούν στο πλαστικό των τοιχωμάτων και κάποια δεν καταφέρνουν να ξαναβγούν από το νερό.
Μέλη του Συλλόγου Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου βρήκαν διαφόρων ειδών ζώα σε διάφορες λιμνοδεξαμενές του νησιού και ζήτησαν, χωρίς αποτέλεσμα, την περίφραξη τους. Ελπίζουμε πως δεν θα χρειαστεί να ασχοληθεί εκ νέου με το θέμα ο Φιλοζωικός Σύλλογος και πως δεν θα χρειαστεί να δημοσιευτούν φωτογραφίες πνιγμένων ζώων σε αποσύνθεση μέσα σε δεξαμενή από την οποία υδρεύεται η πόλη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑποφασίζουν την απελευθέρωση των ναύλων
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 11/1/2006