Αρχική Νέα Τοπικά Νομάρχης προς υφυπουργό Πρόνοιας: πάρτε θέση για τις κατοικίες Χριστού Βαρβασίου

Νομάρχης προς υφυπουργό Πρόνοιας: πάρτε θέση για τις κατοικίες Χριστού Βαρβασίου

6


Μπορεί το επίκεντρο του σεισμού των 6,9 Ρίχτερ από τη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων να ήταν αρκετά μακριά από τη Χίο και να έγινε ελάχιστα αισθητός, όμως το ζήτημα της θωράκισης κτισμάτων που παρουσιάζουν πρόβλημα επανέρχεται και μάλιστα πολύ έντονα.
Ειδικά για το οικοδομικό συγκρότημα των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου που μετά τον “τρίδυμο” σεισμό των 6 Ρίχτερ του περσινού Οκτωβρίου ξεχάστηκε και κανείς αρμόδιος δεν δίνει απάντηση στο τι θα γίνει.
Ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης με έγγραφό του προς τον υφυπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κωνσταντόπουλος θέτει το θέμα, επισημαίνοντας ότι στα τελευταία επανειλημμένα ερωτήματα το υπουργείο κωφεύει.
Και αν τα συναρμόδια υπουργεία δεν αποφασίζουν τι θα πράξουν, μήπως πρέπει να αφεθεί η Νομαρχιακή Αρχή να προχωρήσει το έργο που είχε σχεδιάσει με προϋπολογισμό 350.000 ΕΥΡΩ και για το οποίο έγινε προσφυγή από την αντιπολίτευση στην Περιφέρεια;
Το πότε μπορεί να “ξυπνήσει” ο Εγκέλαδος είναι άγνωστο, όπως τόνισε όμως και πάλι ο καθηγητής σεισμολογίας κ. Βασίλης Παπαζάχος ο ίδιος δεν θα έμπαινε σε ένα σπίτι που παρουσιάζει προβλήματα. Οφείλουν έτσι οι αρμόδιες αρχές επιτέλους να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για τους κατοίκους στο οικοδομικό συγκρότημα Χριστού Βαρβασίου πριν είναι πολύ αργά.


Το έγγραφο Νομάρχη

Προς
κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο
Υφυπουργό Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης Κοινοποίηση

Κύριε Υπουργέ
Αναγκάζομαι να επανέλθω στο μείζον για το Νομό μας θέμα των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου, εξαιτίας της έλλειψης οποιασδήποτε απάντησης, από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης σε επανειλημμένα ερωτήματα σχετικά με το θέμα (τελευταία ανάμεσά τους η επιστολή μου της 21/10/2005).
Είμαι βέβαιος, ότι και μετά την πραγματοποίηση σχετικών συσκέψεων πριν από αρκετούς μήνες γνωρίζετε όλες τις διαστάσεις του προβλήματος. Όπως επίσης αντιλαμβάνεστε ότι τόσο οι κάτοικοι των Πολυκατοικιών, αλλά και η ευρύτερη κοινή γνώμη της Χίου, δικαιούνται να γνωρίζουν ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, σχετικά με το ποια λύση προκρίνεται από την πλευρά σας.
Θα υπάρξει ανακατασκευή των Πολυκατοικιών; Θα γίνει κατασκευή νέων Κατοικιών σε άλλο χώρο; Υπάρχει πρόθεση από την πλευρά σας για την χρηματοδότησή τους και με ποια συγκεκριμένα κονδύλια;
Από την πλευρά μας, αδυνατούμε να ερμηνεύσουμε αυτή την ανυπαρξία απαντήσεων και δεσμεύσεων. Εκτός και αν η πραγματοποίηση των συσκέψεων που προανέφερα, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά εκδήλωση μιας “κινητικότητας” χωρίς αντίκρισμα.
Φοβάμαι ότι η διαιώνιση μιας παρατεινόμενης αβεβαιότητας για τους κατοίκους, για να μη μιλήσω για τους κινδύνους μιας περιοχής με αυξημένη σεισμικότητα, όπως είναι η περιοχή μας, καθώς και η έλλειψη απαντήσεων από την πλευρά σας, δίνει τη χειρότερη εικόνα για την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία των υπεύθυνων φορέων της Πολιτείας.
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: από την επίσκεψη κλιμακίου στο συγκρότημα πολυκατοικιών στις 22/10/2005.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑποφασίζουν την απελευθέρωση των ναύλων
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 11/1/2006