Αρχική Νέα Τοπικά Επέκταση αεροδρομίου: αύριο στο ΣτΕ εξετάζεται η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Επέκταση αεροδρομίου: αύριο στο ΣτΕ εξετάζεται η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων

7


Μπορεί με δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι φορέων που είναι υπέρ της επέκτασης του αεροδομίου Χίου να δηλώνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα, η έλλειψη όμως της υπογραφής από τον υπουργό Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι άγνωστο πως θα αντιμετωπιστεί κατά την αυριανή (11/1/06) προγραμματισμένη εξέταση του θέματος στο αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Μάλιστα αυτοπροσώπως δηλώνει πως θα παραστεί ο υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης στη συνεδρίαση του 5ου Τμήματος του ΣτΕ, όπου και θα κατατεθεί η εισήγηση για το θέμα της περιβαλλοντικής μελέτης επέκταση του αεροδρομίου Χίου μετά την προσφυγή κατοίκων της Φάρκαινας και φορέων του νομού.
Με θετικές γνωμοδοτήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θεωρείται από τους υπέρμαχους της επέκτασης ότι είναι η πρώτη φορά που έχουμε πλησιάσει τόσο κοντά στην υλοποίηση του στόχου της επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης στον αερολιμένα Χίου.
Οι πληροφορίες που στα χθεσινά τους φύλλα παρουσίαζαν τοπικές εφημερίδες (Αλήθεια, Πολίτης), έκαναν λόγο για κώλυμα λόγω του ότι απουσίαζε η υπογραφή του υπουργού Αιγαίου.
Μια υπογραφή όμως που δεν είχε ζητηθεί. Σύμφωνα με το Νομάρχη Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη σε σχετικό έγγραφο της Νομαρχίας, το υπουργείο απαντούσε πως δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί αφού καλύπτεται από το υπουργείο Πολιτισμού που ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Την ικανοποίησή της εξέφρασε εξάλλου η βουλευτής Ελπίδα Τσουρή για τη μέχρι τώρα πορεία αφού γίνονται σεβαστοί οι περιβαλλοντικοί όροι.
Την πρόθεση του υπουργού Αιγαίου να παραστεί στο ΣτΕ, την έκανε εν τω μεταξύ γνωστή με το ακόλουθο δελτίο τύπου ο Δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής.
 “Μετά την εξέλιξη σχετικά με το θέμα της επέκτασης του Αεροδρομίου και ιδιαίτερα υπό το φως της αρνητικής τοποθέτησης της εισηγήτριας απέναντι στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων λόγω μη υπογραφής της από τον Υπουργό Αιγαίου,  κ. Αρ. Παυλίδη, ο Δήμαρχος Χίου κ. Μάρκος Μεννής, είχε σχετική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Αιγαίου.
Ο κ. Παυλίδης διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Χίου, ότι ουδέποτε είχε ενημέρωση ότι απαιτείται υπογραφή του στη ΜΠΕ, η οποία σημειωτέον έχει υπογραφεί από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία.
 Ήδη με έγγραφο του προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενημέρωσε για τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Αιγαίου σχετικά με τη ΜΠΕ του Αεροδρομίου, ενώ ενημέρωσε το Δήμαρχο Χίου για την αυτοπρόσωπη παρουσία του την προσεχή Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση του Σ.τ.Ε, όπου θα δηλώσει και προφορικά την υποστήριξη του.
Ο Δήμος Χίου, όπως και το σύνολο των τοπικών φορέων, εμμένει στις θέσεις του και συνεχίζει, χωρίς υπαναχωρήσεις, την προσπάθεια για να αποκτήσει η Χίος το σύγχρονο και λειτουργικό αεροδρόμιο που απαιτεί η εποχή μας”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑποφασίζουν την απελευθέρωση των ναύλων
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 11/1/2006