Αρχική Απόψεις Aρθρα ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ- απάντηση προς Δήμαρχο- Νομάρχη: αυτοί είμαστε

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ- απάντηση προς Δήμαρχο- Νομάρχη: αυτοί είμαστε

11

 
Ανοικτή επιστολή στο Νομάρχη και το Δήμαρχο Χίου.

Μετά την κατάθεση των 933 υπογραφών στο Νομαρχιακό και Δημοτικό Συμβούλιο όπου με μια σειρά αιτημάτων ζητάμε την άμεση διενέργεια Δημοτικού και Νομαρχιακού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα όσα αναφέρονται στο κείμενο των υπογραφών, λάβαμε επιστολή του κ. Λαμπρινούδη στην οποία μας ενημέρωνε ότι θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου από τη Δημοτική Αρχή για αυτά τα θέματα και κατέληγε λέγοντας “εάν δεν ικανοποιηθείτε στα ερωτήματά σας από τη σημερινή συνέντευξη της Δημοτικής Αρχής, πολύ ευχαρίστως να θέσουμε το θέμα σε επόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο για θέματα αρμοδιότητάς μας, με στόχο και σκοπό την πληρέστερη ενημέρωσή σας”. Στην συνέντευξη τύπου μάλιστα, Δήμαρχος και Νομάρχης διερωτήθηκαν ποιοι είναι επιτέλους οι “Πολίτες για το Νερό”…


Η απάντησή μας:
– Οι “Πολίτες για το Νερό” είναι οι κάτοικοι αυτής της πόλης. Οι 933 υπογραφές που καταθέσαμε αποτελούν ελάχιστο δείγμα της ανταπόκρισης που βρίσκουν τα αιτήματα και η άλλη αντίληψη που βάζουν οι “Πολίτες για το Νερό” στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας.


– Επίσης, όπως θα είδατε από το κείμενο των υπογραφών, δεν έχουμε απορίες για να μας τις λύσει μια συνέντευξη τύπου, έχουμε συγκεκριμένες θέσεις, απόψεις και προτάσεις για τις οποίες οφείλετε να πάρετε θέση.


– Στα αιτήματα που καταθέσαμε υπάρχουν σημαντικά θέματα (Κορακάρης, ειδικό τέλος) που επιμένετε να τα αγνοείτε.


– Οι Πολίτες για το Νερό επιμένουν στην ανοικτή δημόσια συζήτηση (και αυτό κατέθεσαν), παρουσία πολιτών. Όχι σε κλειστά γραφεία και διαδρόμους. Έχετε υποχρέωση και έχουμε το δικαίωμα να ακούσουμε τις απόψεις και τις αποφάσεις όλων των αντιπροσώπων των παρατάξεων για όλα τα θέματα στο νομαρχιακό και δημοτικό συμβούλιο. Εκεί, ανοιχτά αλλά και στις γειτονιές της πόλης, με γενικές συνελεύσεις (όχι προεκλογικές φιέστες) να μας αποδείξετε με τις μελέτες σας, με τις έρευνές σας, τα σχέδιά σας, τις αναλύσεις σας, τους οικονομικούς απολογισμούς σας, τα χρονοδιαγράμματά σας, ότι έχουμε άδικο. Εκεί ανοικτά να ψηφίσουν όλοι μπροστά στους πολίτες που σας έχουν εκλέξει, πάνω στα αιτήματα που βάζουμε.


Τις επόμενες μέρες (4/1/2006) δημοσιεύτηκε στον τύπο ανοικτή επιστολή του Δημάρχου προς τους πολίτες που υπέγραψαν την επιστολή των Πολιτών για το Νερό, στην οποία απαριθμούνται τα έργα που έχουν γίνει ή δρομολογούνται για να λυθεί το πρόβλημα του νερού στη Χίο.


Και σε αυτή την επιστολή, ο Δήμαρχος φαίνεται να υποτιμά τη νοημοσύνη όσων υπέγραψαν το κείμενο, αφού, όπως και ο Νομάρχης, θεωρεί ότι μια προεκλογική συνέντευξη τύπου απαντά στο αίτημά μας για ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ όσα αναφέρονται στο κείμενο των υπογραφών.


Φυσικά, ούτε ο Δήμαρχος κάνει λόγο για σημαντικά θέματα που θέσαμε, την ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑΡΗ και την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ, ενώ κοροϊδεύει τους πολίτες όταν λέει ότι “πολλοί από εσάς που υπογράφετε το κείμενο, με πραγματικό ενδιαφέρον παρακολουθήσατε και θέσατε τους προβληματισμούς σας, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν στη σωστή κατεύθυνση” και ότι “κοινή ήταν η διαπίστωση ότι πολλές από τις δικές σου προτάσεις, μέσα σε τρία χρόνια μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης”, αφού είναι γνωστό ότι οι Πολίτες για το Νερό δεν ήταν ανάμεσα στους χειροκροτητές του Δημάρχου στην προεκλογική φιέστα που έστησε με τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και τους δημοτικούς υπαλλήλους της ΔΕΥΑΧ στο κοινό. Έτσι, ούτε έθεσαν προβληματισμούς, ούτε έκαναν καμιά κοινή διαπίστωση με τους “τοπικούς άρχοντες”.


Κύριε Νομάρχη και κύριε Δήμαρχε, το κείμενο με τις 933 υπογραφές εξακολουθεί να βρίσκεται στα γραφεία σας. Ξαναδιαβάστε το και θα καταλάβετε ότι το αίτημα για ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, παραμένει ακόμα αναπάντητο.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

 

(Σ.Σ. chiosnews.com: στο σχόλιο των ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ για τη συνέντευξη τύπου οφείλουμε να δηλώσουμε πως σε καμιά περίπτωση δεν έπαιξαν οι δημοσιογράφοι όλων των ΜΜΕ το ρόλο των χειροκροτητών. Οφειλαν να καλύψουν το γεγονός και αυτό έκαναν. Επίσης πιστεύουμε ότι κακώς δεν προχώρησαν όλοι σε ερωτήσεις, ακόμα και για θέματα που αναφέρονται μέσα στην επιστολή που υπογράφουν οι 933 συμπολίτες μας).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑποφασίζουν την απελευθέρωση των ναύλων
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 11/1/2006