Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή για απάντηση υπουργού Τουρισμού περί στελέχωσης γραφείου ΕΟΤ Β. Αιγαίου

Ελπίδα Τσουρή για απάντηση υπουργού Τουρισμού περί στελέχωσης γραφείου ΕΟΤ Β. Αιγαίου

9

Αναπάντητα, επί της ουσίας, παραμένουν τα ερωτήματα που έθεσε η βουλευτής Ν. Χίου Ελπίδα Τσουρή στους αρμόδιους Υπουργούς για την πολύμηνη καθυστέρηση στις διεκπεραιώσεις υποθέσεων στον ΕΟΤ Βορείου Αιγαίου.

Η βουλευτής έφερε το θέμα στη Βουλή, έπειτα από πληθώρα καταγγελιών ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων που δραστηριοποιούνται στο Βόρειο Αιγαίο. Οι τελευταίοι καταγγέλλουν, ότι έχουν καταθέσει εδώ και πολλούς μήνες τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ένταξη τους στις ανάλογες κατηγορίες “κλειδιών”, χωρίς, μέχρι σήμερα να έχουν λάβει από την αρμόδια υπηρεσία του Ε.Ο.Τ. Βορείου Αιγαίου τη σχετική απάντηση, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας στην εν λόγω Υπηρεσία.


Επιπλέον, μεγάλος είναι ο αριθμός των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων που λειτουργούν, στην ουσία παράνομα, γιατί δεν έχουν λάβει το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, παρά το γεγονός ότι έχουν καταθέσει έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων δωματίων να συνάψουν συμβάσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2006 και να αποκλείονται από τα αναπτυξιακά προγράμματα.


Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημειώνεται στο δελτίο τύπου της κας Τσουρή, σχεδόν δύο χρόνια μετά τις εκλογές, εξακολουθεί να δηλώνει πιστός στο δόγμα: “για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ”, και αντί να δώσει απάντηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία του ΕΟΤ, στο Βόρειο Αιγαίο ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί στη…Σύρο, ενώ τηρεί σιγή ιχθύος για την έλλειψη προσωπικού και την πρόσφατη αποψίλωση της παραπάνω υπηρεσίας από πλευράς προσωπικού.


Τελικά, ο Υπουργός, επίσης, δεν απαντά στο ερώτημα, εάν έχουν προληφθεί υπάλληλοι ή εάν πρόκειται αν προσληφθούν για την αντιμετώπιση των αναγκών της Υπηρεσίας, έπειτα και από τις πρόσφατες μετακινήσεις υπαλλήλων που τη στελέχωναν.


Με δεδομένο ότι ο τουρισμός αποτελεί για τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ένα πολύ σημαντικό παράγοντα για την οικονομική τους ανάπτυξη, θα πρέπει η κυβέρνηση να προβληματιστεί κατά πόσο συνάδει η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του τουρισμού, με τις πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού για “ειδική μεταχείριση των νησιώτικών περιοχών” και για “ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική”.


Απάντηση Υπουργού Τουρισμού


“Από την πρώτη στιγμή που παραλάβαμε την διαχείριση του ελληνικού τουρισμού εντοπίσαμε τα πολυπληθή και σύνθετα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο κλάδος, μεταξύ των οποίων και οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που καθυστερούν επενδύσεις και υποθέσεις τουριστικών επιχειρηματιών. Όπως ανέφερα στην Βουλή μόνο στην ΠΥΤ Σύρου εκκρεμούσαν 7000 υποθέσεις επιχειρηματιών της χώρας μας.


Προχωρήσαμε στην αναστροφή του κλίματος αυτού, με τοποθετήσεις προσωπικού σε όλες τις ΠΥΤ, και την επιστροφή τους στον φυσικό τους φορέα τον ΕΟΤ. Σας τονίζουμε ότι σε αυτή μας την προσπάθεια, υπάρχει αρκετό έδαφος να καλυφθεί, καθώς τα προβλήματα που κληρονομήσαμε είναι δυστυχώς πολλά. Δεσμευόμαστε όμως, πως όπως αντιμετωπίζουμε τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα (αρχής γενόμενης από την Σύρο), θα εντατικοποιήσουμε και τις ήδη επιτυχημένες μας προσπάθειες για ανάπτυξη του τουρισμού και βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος”.


Ο Υπουργός


Δημήτρης Αβραμόπουλος 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Μελαχροινούδης: ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 12/1/2006