Αρχική Νέα Τοπικά Πούλησαν τις νταλίκες μαζί με το APIΩN!

Πούλησαν τις νταλίκες μαζί με το APIΩN!

8

 Όχι μόνο ζητούν το 68% της αξίας της κάθε νταλίκας, αλλά εμείς ήδη έχουμε χάσει δυο νταλίκες με τα φορτία τους, μας είπε η κα Σοφία Μανωλάκη, από την εταιρεία “Ν.Π. Μανωλάκης & Σία ΕΠΕ”.

Πρόκειται για τα δυο φορτία με τα τμήματα του λυόμενου σπιτιού που δεν κατέστη δυνατό να ξεφορτωθούν από το Φ/Γ ΑΡΙΩΝ. Παρά τις διαβεβαιώσεις όμως ότι θα τα έβγαζαν στην Τουρκία και θα τα έστελναν πίσω, η εταιρεία που ρυμούλκησε το ΑΡΙΩΝ φαίνεται ότι τα πούλησε.
Απαντήσεις και αναζητήσεις ευθυνών ζητούν τώρα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου με το παρακάτω έγγραφο:

Παρακαλώ την Υπηρεσία σας, όπως μου χορηγηθεί μια απάντηση το συντομότερο δυνατόν σχετικά με την τύχη των δύο επικαθήμενων φορτηγών με αριθμό κυκλοφορίας Ρ-14653 και Ρ-17836, τα οποία είχαν φορτωθεί επί του Ο/Γ Αρίων την 11-02-2005 από τον Λιμένα Κερατσινίου με προορισμό τα Μεστά της Χίου και το οποίο προσάραξε στην Β.Δ. Χίο. Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ.211.20/32/05 έγγραφο της Υπηρεσίας τα δύο αυτά επικαθήμενα παρέμειναν στο πλοίο μετά του φορτίου των (2 προκάτ). Παρά τις προσπάθειες της εταιρείας Matsas δεν κατέστη δυνατή η αποκόλληση του πλοίου, το οποίο είχε παραμείνει πλησίον των ακτών της Β.Δ. Χίου.


Με απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου δεν δυνάμεθα να πραγματοποιήσουμε καμία πραγματική ή νομική μεταβολή (ούτε δηλαδή να μεταβιβάσουμε) τα ανωτέρω επικαθήμενα φορτηγά έως ότου πληρωθεί ένα ποσό στην εταιρεία Matsas για την προσπάθεια που κατέβαλε για τη διάσωση πλοίου και φορτίου.


Πρόσφατα όμως πληροφορηθήκαμε ότι το Ο/Γ Αρίων απεκολλήθει από άλλη εταιρεία και πωληθεί στην Τουρκία μαζί με τα εν λόγω δύο επικαθήμενα φορτηγά, ιδιοκτησία μας.


Θα ήθελα λοιπόν να μου γνωστοποιήσετε με ποια εντολή και ποιου υπογραφή ρυμουλκήθηκε το πλοίο μαζί με τα δύο επικαθήμενα φορτηγά μας (που στην πραγματικότητα και κατά τη γνώμη μου κατ’ αυτό τον τρόπο κλάπηκαν) στην Τουρκία, με συνέπεια στη συνέχεια να πωληθούν ανενόχλητα εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων.


Τέλος θα ήθελα να μου δοθεί από την Υπηρεσία σας βεβαίωση ότι τα δύο επικαθήμενα φορτηγά με αριθμ. Κυκλοφορίας Ρ-14653 και Ρ-17836, τα οποία “έκλεψαν” και πώλησαν μαζί με το πλοίο στην Τουρκία, αποδεσμεύονται για να παρουσιάσει η εταιρεία μας αυτό το έγγραφο ως δικαιολογητικό στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, για να αντικατασταθούν τουλάχιστον τα δύο επικαθήμενα με άλλα. Αλλιώς η ζημιά για μας θα είναι τριπλή (διαφυγόντα κέρδη – κλοπή επικαθήμενων- αδύνατη η αντικατάσταση τους), οπότε και σας καθιστούμε υπεύθυνους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Μελαχροινούδης: ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 12/1/2006