Αρχική Νέα Τοπικά Ολική επαναφορά του ιού των πτηνών μετά τα κρούσματα στην Τουρκία

Ολική επαναφορά του ιού των πτηνών μετά τα κρούσματα στην Τουρκία

9

 

Με μεγαλύτερη ένταση ήρθε στην επικαιρότητα το θέμα της νόσου των πτηνών και του θανατηφόρου στελέχους, μετά τα κρούσματα που σημειώθηκαν στη γειτονική Τουρκία.
Σύμφωνα μάλιστα με αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο Associated Press, ο ιός ανιχνεύθηκε και σε πτηνά στο Κουσάντασι, απέναντι από τη Σάμο.
Μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις οι οδηγίες που έχουν δοθεί και τοπικά, όπως και σε άλλα νησιά του Αιγαίου είναι η ισχύ της απαγόρευσης πτηνών από την Τουρκία, ενώ ειδικά μέτρα ζητήθηκαν να ληφθούν στα Τελωνεία όπου και η πρώτη πύλη εισόδου επισκεπτών από την Τουρκία.
Να σημειωθεί ότι αυξημένα είναι τα μέτρα και στο Τελωνείο της Χίου, όπου κατέσχεται κάθε νωπό προϊόν ακόμα και σάντουϊτς!
Ομως δεν έχει ληφθεί ακόμα μέτρο για απολύμανση των οχημάτων που προέρχονται από την Τουρκία.
Χθες το βράδυ με το πλοίο ERTURK έφθασε γκρουπ τούρκων τουριστών από τη Σμύρνη, οι οποίοι δήλωσαν ψύχραιμοι και σημειώνοντας πως τα περιστατικά είναι μεμονωμένα.
Εν τω μεταξύ σήμερα, αν το επιτρέψει ο καιρός, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Περιφερειακού Οργάνου για την υγεία (ΔΥΠΕ) στη Μυτιλήνη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα νοσοκομεία και τους υγειονομικούς φορείς του Βορείου Αιγαίου.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Μελαχροινούδης: ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 12/1/2006