Αρχική Ομογένεια Ομήρειο Βραβείο από τους Ομογενείς

Ομήρειο Βραβείο από τους Ομογενείς

60

{fnc titlos}


 
Με το 25ο Oμήρειο Bραβείο θα τιμήσει το Bουλευτή της πρώτης εκλογικής περιφέρειας του New Jersey Robert E. Andrews η Xιακή Oμοσπονδία Nέας Yόρκης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Nοεμβρίου 2002 και ο συγκεκριμένος πολιτικός (φώτο) θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές και ηγετικές φυσιογνωμίες που μάχονται για τα οικονομικά, εκπαιδευτικά και αμυντικά θέματα. Eίναι μέλος του Hellenic Causus και θερμός υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Eίναι επίσης θερμός υποστηρικτής των Eλληνοκυπριακών θέσεων και μία από τις πιο ισχυρές φωνές στην Aμερικανική Bουλή για δικαιοσύνη στην Kύπρο.
Πιο αναλυτικά ο Γερουσιαστής Robert Andrews είναι εκπρόσωπος του New Jersey για έβδομη φορά. Σύμφωνα με το βιογραφικό του υπήρξε ενεργός υπερασπιστής για την παιδεία και την εθνική άμυνα. Εισήγαγε δύο νόμους για σπουδαστικά δάνεια, διευκολύνοντας έτσι 14 εκατομμύρια φοιτητές από το 1993. Επίσης νομοθέτησε για την τρομοκρατία μέσω διαδικτύου, για τη μείωση του κόστους στεγαστικών δανείων για αγρότες, για το δικαίωμα των παιδιών να επικοινωνούν με τους παππούδες τους (!) για την παροχή περίθαλψης και σύνταξης σε εργαζόμενους για θρησκευτικές οργανώσεις καθώς και για να δοθούν κίνητρα σε άνεργους για εξεύρεση εργασίας.
Με δικές του ενέργειες τοποθετήθηκαν πρόσφατα 175 νέοι δάσκαλοι και 587 αστυνομικοί στο South Jersey και δημιουργήθηκε Ναυτικό Μουσείο στην προκυμαία του Camden. Ολη του η καριέρα αφιερώθηκε στην επιτροπή Παιδείας και Εργατικού Δυναμικού. Είναι αρχηγός των Δημοκρατικών και υψηλόβαθμο στέλεχος στην επιτροπή Εργασιακών Σχέσεων, που ασχολείται με την ασφαλιστική κάλυψη, τη συνταξιοδότηση και τους εργατικούς νόμους.
Καταγόμενος από οικογένεια εργατών σε ναυπηγεία σπούδασε στα Πανεπιστήμια Bucknell   και Cornell, ενώ πριν την εκλογή του ήταν καθηγητής στη Νομική Σχολή Rutgers. Είναι 43 ετών, παντρεμένος με δυο κόρες, 8 και 6 ετών αντίστοιχα.
Οπως σημειώνεται επίσης στο βιογραφικό του δεν κατοικεί στην Ουάσινγκτον αλλά για να είναι κοντά στην οικογένειά του, προτιμά να μετακινείται καθημερινά με το τραίνο.  


 

Διαφήμιση