Αρχική Νέα Τοπικά Θετική η εισήγηση του ΣτΕ, δηλώνουν οι υπέρμαχοι της επέκτασης του αεροδρομίου

Θετική η εισήγηση του ΣτΕ, δηλώνουν οι υπέρμαχοι της επέκτασης του αεροδρομίου

9

 
Ως θετική χαρακτηρίζουν οι υπέρμαχοι της επέκτασης του αεροδρομίου Χίου, την εισήγηση που κατατέθηκε στο αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Κύκλοι τόσο από την πλευρά της βουλευτή Ελπίδας Τσουρή όσο και του Νομάρχη Πολύδωρου Λαμπρινούδη και με ανακοίνωση ο βουλευτής Γιάννης Πίττας εκφράζουν την ικανοποίησή τους, αφού -όπωας αναφέρουν- ο εισηγητής κ. Ρόζος προτείνει να μην απορριφθούν οι περιβαλλοντικοί όροι, ενώ θεωρήθηκε τυπικό το θέμα της απουσίας υπογραφής του υπουργού Αιγαίου (ο οποίος πάντως δεν παραβρέθηκε).
Στη συνεδρίαση του 5ου Τμήματος του ΣτΕ (που αναμένεται σε σύντομο χρονικά διάστημα να βγάλει την τελική απόφαση) παραβρέθηκαν από την πλευρά των διαφωνούντων της επέκτασης που έχουν καταθέσει και τη σχετική προσφυγή κατά των περιβαλλοντικών όρων, οι κ.κ. Μουτσάτσος και Σαραντής που δια του δικηγόρου τους επισήμαναν εκτός των άλλων το γεγονός ότι το αεροδόμιο γιγαντώνεται εντός των ορίων της πόλης.
Τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς ανέπτυξε ο συνταγματολόγος κ. Αλεβιζάτος.

 

Δήλωση Γιάννη Πίττα

 

Την ικανοποίησή του για τη συζήτηση που έγινε στο αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με το θέμα της επέκτασης του αεροδρομίου Χίου εκφράζει με σχετικό δελτίο τύπου ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πίττας, ο οποίος αναφέρει:
“Είμαι ικανοποιημένος από τη διεξαχθείσα συζήτηση στο ΣτΕ. Πιστεύω ότι στη διάσκεψη που θα ακολουθήσει θα γίνει δεκτή η εισήγηση, η οποία ουσιαστικά δικαιώνει τα επιχειρήματα και τις θέσεις μας.
Σχετικά με την υπογραφή της μελέτης από το υπουργείο Αιγαίου, ως φαίνεται αυτό αποτελεί ένα τυπικό πρόβλημα που είναι αντιμετωπίσιμο.
Πρώτη φορά μετά από κοινές προσπάθειες και αγώνες 30 χρόνων μπορούμε να ελπίζουμε θετικά και σοβαρά ότι η Χϊος επιτέλους θα αποκτήσει αεροδρόμιο”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης, μετά τις δηλώσεις κατά Λινού
Επόμενο άρθροΕκθεση του Μπάμπη Κοιλιάρη στην Αθήνα