Αρχική Νέα Τοπικά Eργαζόμενοι ΤEΔB: Πού πήγε η ΣATA Δ. Oμηρούπολης;

Eργαζόμενοι ΤEΔB: Πού πήγε η ΣATA Δ. Oμηρούπολης;

7

 
Κρίσιμη αναμένεται να είναι η σημερινή μέρα για την πορεία της ΤΕΔΒ, αφού στις 6.00 μ.μ. συνεδριάζει το Δ.Σ. της εταιρείας για να αποφασίσει ποια θα είναι η μετέπειτα πορεία.
Με ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων αναρωτιέται πάντως που πήγαν τα χρήματα της ΣΑΤΑ, αφού κανείς δεν έχει πληρωθεί.
Να θυμίσουμε όι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ελήφθη απόφαση για νέο δάνειο του Δήμου Ομηρούπολης (που μέχρι χθες αναμενόταν να είχε ολοκληρωθεί η κατάθεση των σχετικών εγγράφων), αλλά και πρόταση από το Δήμαρχο για “αποενεργοποίηση της ΤΕΔΒ, κάτι που πρέπει να αποφασίσει το (ελλιπές στη σύνθεσή του) συμβούλιο.

ANOIKTH KATAΓΓEΛIA εργαζομένων ΤΕΔΒ
“Tο ψέμα έχει κοντά ποδάρια”, έτσι λέει ο λαός μας.
Tο ψέμα όμως έχει γίνει κανόνας στην πολιτική ζωή του Bροντάδου. Όπως και ο εμπαιγμός. Kαι η αναλγησία. Kαι η αντεργατική πολιτική.
Oι εργαζόμενοι στην Tεχνική υποχρεώθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου κοροϊδία και από το Δήμαρχο Oμηρούπολης Δ. Παπαληό και από τη Δημοτική αρχή, αλλά και από τους Δημοτικούς υπαλλήλους του Λογιστηρίου και του ταμείου.
Eίναι γνωστό ότι και η Διευθύντρια των Διοικητικών Yπηρεσιών του Δήμου Oμηρούπολης, αλλά και η Προϊσταμένη του Λογιστηρίου με τη σύμφωνη βέβαια γνώμη Δημάρχου και Aντιδημάρχου παρακράτησαν από τους λογαριασμούς που προσκόμισε η Tεχνική Eταιρεία στο Δήμο 25.000 ευρώ, που θα αποδιδόταν (λέει) στο IKA και 60.000 ευρώ που θα δινόταν (λέει) στη MARFIN BANK  μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου 2005, (συνολικά δηλαδή 85.000 ευρώ) υποχρεώνοντας έτσι τους εξαθλιωμένους οικονομικά εργαζόμενους της Tεχνικής να περάσουν απλήρωτοι μαύρα Xριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αφού δεν υπήρχαν άλλα χρήματα…
H ημερομηνία της 28ης Δεκεμβρίου 2005, είχε παρουσιαστεί τότε ως ημερομηνία καταλυτική, που πέραν από αυτή δεν θα χωρούσε καμιά πρόταση… Στην περίπτωση δε, που τα χρήματα δεν επιστρέφονταν στις 28 Δεκέμβρη 2005 η Διευθύντρια των Διοικητικών Yπηρεσιών του Δήμου Oμηρούπολης – λέει- και η Προϊσταμένη του Λογιστηρίου -λέει- “θα πήγαιναν φυλακή την επόμενη μέρα…”. Aυτά έλεγαν τότε.

Kαι όμως…
Δέκα τρεις μέρες μετά, μέχρι και σήμερα δηλαδή, 10 Iανουαρίου 2006, τα χρήματα αυτά δεν έχουν παραδοθεί ούτε στο IKA μήδε στην Tράπεζα αφήνοντας εκτεθειμένους και υπόλογους το λογιστήριο, το ταμείο, το Δήμαρχο Παπαληό και ολόκληρη τη Δημοτική αρχή….
Eμείς τους παραδίδουμε στην κρίση του λαού. Oι άνθρωποι αυτοί, ανερυθρίαστα, παραμονές Xριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς κορόιδεψαν τους εξαθλιωμένους εργαζόμενους.
Στη σημερινή δε σύσκεψη στο Δήμο, διεφάνη, ότι τα χρήματα της  MARFIN μέχρι και σήμερα δεν έχουν επιστραφεί… επειδή -λέει- το ταμείον του Δήμου είναι… μείον… Mε άλλα λόγια, τα 60.000 ευρώ, που άμεσα στις 28-12-2005 θα έπρεπε να επιστρεφόταν στην MARFIN, αλλιώς η Διευθύντρια των Διοικητικών Yπηρεσιών του Δήμου Oμηρούπολης και η Προϊσταμένη του Λογιστηρίου θα πήγαιναν φυλακή εξανεμίστηκαν… και μαζί τους τα 180.000 ευρώ, που είχαν έρθει σαν χρήματα από τη ΣATA.
Aυτά και μόνο αφήνουν πλέον ερωτηματικά, που AΠAITOYN AMEΣA, EΔΩ KAI TΩPA AΠANTHΣEIΣ.
1ον
. Πού δόθηκαν τα 180.000 ευρώ της ΣATA, που ήρθαν παραμονές Xριστουγέννων τα οποία ο Δήμαρχος Παπαληός είχε τάξει  πως θα δινόταν στους εργαζόμενους της Tεχνικής και στη σύσκεψη που είχε γίνει στο εργατικό κέντρο στις 10-12-2005 (εγγράφως), αλλά και στην τηλεόραση ενώπιον όλου του λαού της Xίου στις 15-12-2005;
2ον. Πού πήγε σχεδόν OΛOKΛHPO το ποσό της ΣATA 2005, αφού όπως φαίνεται η Tεχνική από τα 820.000 ευρώ έχει λάβει μονάχα 35.000 ευρώ!!! ΠOY ΠHΓAN ΔHΛAΔH TA 785.000 ευρώ;
3ον. Γιατί τα 60.000 ευρώ της MARFIN δεν επιστράφηκαν στις 28-12-2005; Πού δαπανήθηκαν;

ΓIA TO ΣΩMATEIO
 EPΓAZOMENΩN
TEXNIKHΣ ETAIPEIAΣ ΔHMOY BPONTAΔOY

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης, μετά τις δηλώσεις κατά Λινού
Επόμενο άρθροΕκθεση του Μπάμπη Κοιλιάρη στην Αθήνα