Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Γιάννης Πίττας: σχόλιο για τον προϋπολογισμό

Γιάννης Πίττας: σχόλιο για τον προϋπολογισμό

14

 
Ως έτος περιορισμού των δημοσιονομικών ελλειμάτων χαρακτηρίζει το φετινό, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Πίττας.
Παρ’ ολο που είναι ο δεύτερος προϋπολογισμός που συντάσσει  η σημερινή Κυβέρνηση και  ο τρίτος που θα διαχειρισθει, οι ευθύνες κατά του κ. Πίττα ανήκουν στους προηγούμενους…
Ομως για την πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, που έχει άμεσες επιπτώσεις στον εργαζόμενο η αναφορά περιορίζεται στο ότι δεν “ωραιοποιεί καταστάσεις”.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
Το έτος που διανύούμε είναι κρίσιμο για την πορεία της Οικονομίας και της Χώρας. Είναι το έτος στο οποίο η Κυβέρνηση, της Νέας Δημοκρατίας κάνει  μεγάλα βήματα για τον περιορισμό των υπέρογκων δημοσιονομικών ελλειμάτων που μας κληροδοτησαν οι προκάτοχοι μας.
Είνα το έτος που η Κυβέρνηση ξεκίνησε τις μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Χώρας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και των προβλημάτων του Κοινωνικού Κράτους.
Η ήπια δημοσιονομική προσαρμογή που αποτέλεσε κύρια επιλογή της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του παρελθόντος έχει πλέον ορατά αποτελέσματα. Δηλαδή περιορισμούς του ελλείμματος από το 6,6% το 2004 στο 4,3% το 2005. Ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώνεται στο 3,6%.
Η ανεργεία  μειώνεται στο 10,4% από το 11% το 2004 ενώ οι πραγματικοί μισθοί αυξάνονται κατά 2%.
Το 2006 είναι ένα ακόμη κρίσιμο έτος για την Ελληνική Οικονομία  γιατί πρέπει:
– Να μειωθεί το έλλειμα στο 2,6% του ΑΕΠ
– Να περιορισθεί ακόμη περισσότερο το Δημόσιο Χρέος
– Να ενισχυθεί η Ανάπτυξη και η Κοινωνική Συνοχή
Για την επίτευξη  των στόχων αυτών βοηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που μέχρι σήμερα υλοποίησε η Κυβέρνηση όπως:
– Η Φορολογική μεταρρύθμιση
– Η επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών και του ΟΤΕ
– Η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας
– Ο νεός επενδυτικός Νόμος
– Οι συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα και τέλος
– Η μεταρρύθμιση που εξυγιαίνει και περιορίζει τον Ευρύτερο  Δημόσιο Τομέα με την Νομοθετική Ρύθμιση για τις ΔΕΚΟ, οι οποίες θα λειτουργούν πλέον με διαδικασίες που θα εγγυώνται τον σεβασμό στα χρήματα των φρολογούμενων και την προσφορά των Υπηρεσιών που πρέπει, στο Κοινωνικό Σύνολο.
Κανείς βέβαια δεν ισχυρίζεται ότι ο Προϋπολογισμός του 2006 είναι εύκολος ή ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες.
Δεν ωραιοποιεί καταστάσεις, ούτε υπόσχεται στον Ελληνικό Λαό, τίποτα περισσότερο απ’ ότι πραγματικά μπορεί να τους δώσει, στη γραμμή μιας λαϊκιστικής πολιτικής σαν αυτές που ζήσαμε στα προηγούμενα χρόνια.
Ολος ο Ελληνικός Λαός θυμάται πάρα πολύ καλά την ισχυρή Ελλάδα, την ισχυρή Οικονομία του κ. Σημίτη που τελικά έδωσε τη θέση της σε μία υπερχρεωμένη  Οικονομία με το μεγαλύτερο Δημόσιο Χρέος και το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ευρωζώνη.
Χρειάζεται λοιπόν μια συνεχής και αδιάλειπτη προσπάθεια από όλους μας για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μεγαλύτερες ευκαιρίες για ανάπτυξη και κατά το δυνατόν ίσες ευκαιρίες για όλους.
Και βέβαια η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες των συμπολιτών μας και κανείς δεν τις παραγνωρίζει γι’ αυτό αγωνίζεται για να περιορίσει το έλλειμμα,  να περιορίσει το Δημόσιο  χρέος για να συνδράμει τους ασθενέστερους οικονομικά, να τονώσει την περιφερειακή ανάπτυξη και να σταματήσουμε επιτέλους να φορτώνουμε στις επόμενες γενιές τις κακές συνήθειες του παρελθόντος.
Η συνεχής προσπάθεια από όλους μας ώστε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες που απιτούνται για μεγαλύτερη  ανάπτυξη στην Ελλάδα και καλύτερο τρόπο ζωής, αποτελεί βασική υποχρέωση όλων μας.
Γιάννης  Ελ. Πίττας
Βουλευτής Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης, μετά τις δηλώσεις κατά Λινού
Επόμενο άρθροΕκθεση του Μπάμπη Κοιλιάρη στην Αθήνα