Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ απαντούν στο Σωματείο εργαζομένων ΤΕΔΒ

Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ απαντούν στο Σωματείο εργαζομένων ΤΕΔΒ

10

 Απάντηση στις καταγγελίες της ΤΕΔΒ έδωσε με δελτίο τύπου ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ του νομού, υπερασπιζόμενος τους εργαζόμενους στο Δήμο Ομηρούπολης.
Η απάντηση του συλλόγου ακολούθησε την απάντηση των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Ομηρούπολης και είναι περισσότερο επικριτική για τον τρόπο με τον οποίο παρενέβησαν οι εργαζόμενοι στην ΤΕΔΒ.
Εν τω μεταξύ ακόμα δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από πλευράς του Δήμου Ομηρούπολης που να ενημερώνει για το θέμα της λήψης του νέου δανείου, ενώ χθες βράδυ συνεδρίασε το ΔΣ της ΤΕΔΒ.

Απάντηση Σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ:

“Επειδή η υπομονή έχει και τα όριά της και με αφορμή την τελευταία ανοικτή επιστολή- καταγγελία των εργαζομένων στην ΤΕΔΒ, θέλουμε από την πλευρά μας να ανακοινώσουμε τα πιο κάτω:
Σαφώς και είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στην ΤΕΔΒ και υπέρ μίας λύσης που θα καταστήσει βιώσιμη την εταιρεία και θα εξασφαλίζει το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτή. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με νόμιμες διαδικασίες και όχι θέτοντας σε κίνδυνο το επαγγελματικό και προσωπικό μέλλον άλλων εργαζομένων.
Θα έπρεπε λοιπόν να ξέρουν οι καταγγέλοντες ότι οι ανώνυμες εταιρείες (και αυτές στις οποίες συμμετέχουν οι ΟΤΑ) λειτουργούν με τις αρχές της ιδιωτικής οικονομίας και πρέπει να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους, άλλως δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Γι’ αυτόν άλλωστε το λόγο είχαν και έχουν από χαλαρές έως ανύπαρκτες διαδικασίες, σε σχέση με το Δημόσιο, στις προσλήψεις, προμήθειες, αναθέσεις κλπ..
Για να αναφερθούμε όμως και στις καταγγελίες, θα υπενθυμίσουμε, σε όσους ηθελημένα ή αθέλητα το ξεχνούν ότι η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών είναι υποχρέωση της εταιρείας και όχι του Δήμου. Για Δε την εξόφληση χρηματικών ενταλμάτων από το Δήμο, απαιτείται ασφαλιστική ενημερότητα, για τη χορήγηση της οποία το ΙΚΑ ζητούσε την καταβολή των οφειλών (25.000 €).
Όσον αφορά την παρακράτηση για οφειλές σε Τράπεζα, θα έπρεπε να ξέρουν ότι όταν κάποιοι λογαριασμοί εκχωρούνται (προεισπράττονται δηλαδή από την Τράπεζα) στη συνέχεια η εξόφλησή τους γίνεται από το Δήμο στην Τράπεζα. Δεν εισπράττει δηλαδή η Εταιρεία δύο φορές τον ίδιο λογαριασμό (μία από την τράπεζα και μία από το Δήμο).
Δεν καταλαβαίνουμε συνεπώς τι είναι αυτό που καταλογίζουν στους υπαλλήλους του Δήμου. Μήπως δεν έδειξαν υπέρμετρη αντοχή στις παράλογες, πολλές φορές απαιτήσεις τους, βάζοντας σε κίνδυνο το προσωπικό και εργασιακό μέλλον τους;
Και να ρωτήσουμε και εμείς με τη σειρά μας, ιδίως τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΤΕΔΒ, πως γίνεται μία οποιαδήποτε τεχνική ιδιωτική εταιρεία που εκτελεί έργα με εκπτώσεις άνω των 0% να βγάζει κέρδη δισεκατομμυρίων και η ΤΕΔΒ που εκτελεί τα έργα του Δήμου χωρίς εκπτώσεις και πολλούς ελέγχους να είναι καταχρεωμένη;
Αυτά τα ολίγα για την ώρα και επιφυλασσόμαστε να συνεχίσουμε το διάλογο με νέα στοιχεία, εάν χρειαστεί η προκληθούμε”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαινούριο φρούτο στην οδό Ι. Καλαμπόκα!
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο, 14/1/2006