Αρχική Πολιτισμός Βιβλιοπαρουσίαση “Τα Μοναστήρια της Χίου”

Βιβλιοπαρουσίαση “Τα Μοναστήρια της Χίου”

11


Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται, ιδιαίτερα από την κοινότητα των Χίων, η παρουσίαση του βιβλίου υπό τον τίτλο “Τα Μοναστήρια της Χίου” της διακεκριμένης συγγραφέως κ. Πόπης Στεφάνου-Χαλκιά που θα πραγματωθεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ,
στην αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας, Πανεπιστημίου 22.
Το μνημειώδες -όπως χαρακτηρίζεται για τα δεδομένα του νησιού- έργο, καταγράφει λεπτομερώς το σύνολο των Μονών που υπάρχουν στη Χίο, αναφέρεται στην ιστορία τους, στους κτήτορες, στην πορεία τους και την πνευματική τους προσφορά στους αιώνες.
Για το έργο της κ. Στεφάνου, του οποίου την παρουσίαση έχουν οργανώσει από κοινού η Χιακή Αδελφότης Aττικοβοιωτίας “Ο Κοραής” και ο Σύλλογος Κουρουνιωτών – Εγρηγοριανών “Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος”, θα ομιλήσουν ο Καθηγητής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κων/νος Σκουτέρης και η κ. Αγγελική Νικολοπούλου-Σκαρβέλη τ. επίκ. καθηγήτρια της Νεοελληνικής Φιλολογίας του αυτού Πανεπιστημίου.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από χορωδία βυζαντινής μουσικής, που θ’ αποδώσει εκκλησιαστικούς ύμνους υπό τη διεύθυνση του κ. Χάρη Νταραβάνογλου, πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Πειραιώς.
Προσθέτουμε πληροφοριακά ότι την εκδοτική φροντίδα της έκδοσης είχε η “ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ ΑΒΕΕ” η οποία και χαίρει ιδιαίτερα για την απήχηση του έργου της κ. Πόπης Στεφάνου, απήχηση που είχαν άλλωστε και όλα τα προηγούμενά της έργα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαινούριο φρούτο στην οδό Ι. Καλαμπόκα!
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο, 14/1/2006