Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση- απάντηση Δημοτικής Αρχής Ομηρούπολης: Ο Δήμος δεν χρωστά στην ΤΕΔΒ, αναλαμβάνουμε...

Ανακοίνωση- απάντηση Δημοτικής Αρχής Ομηρούπολης: Ο Δήμος δεν χρωστά στην ΤΕΔΒ, αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη

12

 Δεν υφίσταται οφειλή του Δήμου Ομηρούπολης προς την Τεχνική Εταιρεία Δήμου Βροντάδου, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Ομηρούπολης.
Πρόκειται πραγματικά για μια ιδιαίτερη σημαντική είδηση που όπως σημειώνεται βγαίνει μετά από την οικονομική ενημέρωση που έγινε από τις υπηρεσίες.
Παράλληλα όμως η Δημοτική Αρχή Παπαληού τονίζει ότι “αναφορικά με τα χρέη της εταιρείας προς τους εργαζόμενους και προς τρίτους, ο Δήμος ως κύριος μέτοχος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη να βρει και να δώσει λύση”.
Να σημειώσουμε ότι οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για αποδοχή του αιτήματος από την τράπεζα Πειραιώς ώστε να δοθεί το δάνειο των 400.000 ΕΥΡΩ προς το Δήμο.
Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:
“Σε συνέχεια των ανακοινώσεων που δημοσιεύθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην Τεχνική Εταιρεία του Δήμου Βροντάδου, και επειδή τα γεγονότα πολλές φορές ερμηνεύονται ανάλογα με τις ανάγκες ή τους απώτερους στόχους των κατά περίπτωση ερμηνευτών ή παρερμηνευτών, θα θέλαμε να δώσουμε κάποιες διευκρινήσεις για τα εξής σημεία”, τονίζει σε ανακοίβνωσή της η Δημοτική Αρχή Ομηρούπολης.
Συγκεκριμένα δίνει απαντήσεις σε 6 σημεία ενώ καταλήγει Αναφορικά λοιπόν με τα χρέη της εταιρείας προς τους εργαζόμενους και προς τρίτους, ο Δήμος ως κύριος μέτοχος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη να βρει και να δώσει λύση


* Οι δημοτικοί υπάλληλοι σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από αυτά που υπαγορεύουν η νομιμότητα και η υπηρεσιακή τους υπευθυνότητα. Διασφαλίζοντας τη σωστή λειτουργία του ταμείου και του λογιστηρίου του δήμου, συνέβαλαν παράλληλα στην ακριβή διαπίστωση της οφειλής του Δήμου στην Τεχνική Εταιρεία, η οποία όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αυτή που είχε αναφερθεί στην συνάντηση των εργαζομένων της ΤΕΔΒ  με τον Δήμαρχο Ομηρούπολης στο Εργατικό Κέντρο.


* Οι οφειλές του Δήμου προς την Τεχνική Εταιρεία ήταν πολύ λιγότερες από αυτές που είχαν υπολογιστεί αρχικά. Αυτό αποδείχτηκε από τα παραστατικά – τιμολόγια που ήρθαν από την Τεχνική στο Λογιστήριο του Δήμου σε αντιπαραβολή του ποσού που η εταιρεία είχε αρχικά υπολογίσει ως παραχθέν έργο. Οι οφειλές της εταιρείας προς το ΙΚΑ και η οφειλή στη MARFIN θα πληρωθεί από το Δήμο, κατόπιν σχετικού διακανονισμού που έγινε.


* Η οικονομική ενημέρωση ξεκαθάρισε ότι η οφειλή του Δήμου στην Τεχνική Εταιρεία δεν υφίσταται – γεγονός όμως παραμένει ότι ο Δήμος Ομηρούπολης είναι κύριος μέτοχος της Τεχνικής Εταιρείας. Η δημοτική αρχή επομένως, με πλήρη γνώση των ευθυνών της, δεσμεύεται να δώσει λύση, εξοφλώντας και αποζημιώνοντας τους εργαζόμενους, αλλά και προχωρώντας σε ριζικές αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας.


* Ήδη γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για τη λήψη νέου δανείου, κατόπιν της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία με θετικές ψήφους 17 επί συνόλου 19), της απόφασης του Δ.Σ. της Τεχνικής Εταιρείας, αλλά και μέσω επαφών με τράπεζες. Πρωταρχικός στόχος είναι να δοθεί η πιο άμεση και δίκαιη λύση για τους εργαζόμενους της εταιρείας, χωρίς να υποθηκεύσουμε το μέλλον του Δήμου και πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και της σωστής υπηρεσιακής πρακτικής.


* Σε κάθε περίπτωση οι καταγγελίες για τη μη διάθεση ποσού πέραν των 35.000€ από τη ΣΑΤΑ 2005 στην Τεχνική Εταιρεία του Δήμου δεν ευσταθούν. Η Τεχνική έλαβε πολύ περισσότερα χρήματα από 35000 € από το Δήμο Ομηρούπολης μέσα στο 2005. Το ίδιο ισχύει και για τα ερωτήματα που διατυπώθηκαν για τη συνολική διάθεση της ΣΑΤΑ, τα οποία εύκολα απαντώνται μέσω του απολογισμού για το 2005.


* Κλείνοντας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η ΣΑΤΑ αποτελεί την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου για έργα και επενδύσεις. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι με το σύνολο της ΣΑΤΑ ή έστω με το μεγαλύτερο μέρος της ο Δήμος οφείλει να χρηματοδοτήσει την Τεχνική. Ο Δήμος πληρώνει την εταιρεία βάσει των παραστατικών που προσκόμισε και του έργου που έχει ολοκληρώσει. Η δημοτική αρχή αναγνωρίζει ότι τα περιθώρια πλέον είναι πολύ στενά, η δε αιμορραγία της Τεχνικής θα συνεχίζεται για όσο καιρό υπάρχει καθυστέρηση. Αναφορικά λοιπόν με τα χρέη της εταιρείας προς τους εργαζόμενους και προς τρίτους, ο Δήμος ως κύριος μέτοχος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη να βρει και να δώσει λύση”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστρέφει σκάφος με δείγματα από κομήτη, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΔ’ Εθνική ποδοσφαίρου: 13η και μοιραία για Πύργο