Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών Ομηρούπολης: να ποιοι έχουν τις ευθύνες για ΤΕΔΒ

Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών Ομηρούπολης: να ποιοι έχουν τις ευθύνες για ΤΕΔΒ

10

 Πολιτικές και διοικητικές  ευθύνες στην νυν και πρώην δημοτικές αρχές Ομηρούπολης, αλλά και στις πολιτικές δυνάμεις που συνεργάστηκαν μαζί τους ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ) επιρρίπτει η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών Ομηρούπολης για την “άθλια κατάσταση” στην ΤΕΔΒ.
Αφορμή, όπως αναφέρει, έλαβε από το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και τις αποφάσεις που πήρε για την Τεχνική Εταιρεία.
Στη συνέχεια παραθέτουμε την ανακοίνωση της παράταξης που στις προηγούμενες εκλογές υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ.

 


Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών Ομηρούπολης με αφορμή το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και τις αποφάσεις που πήρε για την Τεχνική Εταιρεία, έχει να παρατηρήσει τα εξής:
Πρέπει να είναι ξεκάθαρο στους δημότες μας και στους εργαζόμενους της εταιρείας ότι γι αυτή την άθλια κατάσταση πολιτικές και διοικητικές  ευθύνες έχουν οι δημοτικές αρχές Μεννή και Παπαληού, αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις που συνεργάστηκαν μαζί τους, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ, και συνεχίζουν- οι δύο πρώτοι- μέχρι σήμερα να αποτελούν τους πυλώνες στήριξης αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Χρησιμοποίησαν την εταιρεία σαν εφαλτήριο για την εκλογική τους πελατεία και τη ρουσφετολογική τους πολιτική, ως μέσο νομότυπου χρηματισμού των αυλικών, ως συγκοινωνούν δοχείο, ανάμεσα στο ταμείο του δήμου και στο ταμείο της εταιρείας με ένα οικονομικό αλισβερίσι, που δεν υπάκουε σε καμιά σοβαρή λογιστική με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά υπάλληλοι του δήμου να τίθενται σε ομηρία και να κινδυνεύουν άμεσα να χρεωθούν την εκβιαστική πολιτική των παρελθόντων ή σημερινών αιρετών της πλειοψηφίας.
Η δημοτική αρχή Παπαληού,  με δεδομένη την εκφυλιστικού χαρακτήρα πολιτική της ανικανότητα δίπλα στην παγιωμένη αντιλαϊκή της πολιτική, όξυνε ακόμα περισσότερο τα προβλήματα, έδειξε αδυναμία να λειτουργήσει και στοιχειωδώς την εταιρεία, την υπονόμευσε, οδήγησε σε παραίτηση τέως ή νυν συνεργάτες της, προχώρησε στην απαξίωση της, στην ματαίωση του έργου της και το κυριότερο εξαθλίωσε τους εργαζόμενούς της.
Η παράταξή μας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, στήριξε με όλη της τη δύναμη τα αιτήματά τους. Αυτό έπραξε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αφού ψήφισε τη λογική του δανείου αν και ήταν πέρα από τις αρχές της και τις πάγιες θέσεις της. Ταυτόχρονα έθεσε τις παρακάτω εγγυήσεις ως όρους για να ψηφίσει το δάνειο.
? Δέσμευση ότι τα χρήματα του δανείου θα οδηγηθούν στα δεδουλευμένα και στις αποζημιώσεις των εργαζομένων και πουθενά αλλού.
? Η αποπληρωμή του δανείου θα γίνεται από τη ΣΑΤΑ ως κοινωνική επένδυση σε 30 οικογένειες του δήμου μας από όλους εμάς που πρέπει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας αλλά και να βγάλουμε τα πολιτικά μας συμπεράσματα.
? Την ευθύνη της απενεργοποίησης της εταιρείας την αναλαμβάνει η δημοτική αρχή που την έφτασε σ’ αυτό το σημείο.
 Στην εν λόγω συνεδρίαση ακούστηκαν προτάσεις οι οποίες αναπαρήχθησαν και από τα τοπικά ΜΜΕ, εύηχες μεν και ωραιοποιημένες αλλά χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο. Η άμεση αποπληρωμή των εργαζομένων θα μπορούσε να γίνει αν υπήρχαν εντάλματα προς αποπληρωμή από το δήμο προς την εταιρεία, που δεν υπάρχουν σύμφωνα με το λογιστήριο του δήμου και αν υπήρχε έστω μια σχετική ρευστότητα στο ταμείο. Η περιβόητη ΣΑΤΑ του 2005 για την οποία έγινε λόγος δεν υπάρχει αφού εξανεμίστηκε για ευνόητους λόγους. Η δημοτική αρχή δεν βρήκε τίποτε να ψελλίσει γιατί ακριβώς κι εδώ έχει τεράστιες ευθύνες.
  Στο θέμα όμως της ρευστότητας, υπάρχουν επιχειρηματίες που χρωστάνε 18000 Ευρώ και 30000 Ευρώ για νερό χωρίς να πράττει τίποτε η δημοτική αρχή για να εισπράξει αυτά τα χρήματα. Το “σιτιζόμενο ιερατείο”, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι, παρατρεχάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι με έμμισθη θέση, εκταμιεύει σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας περί τα 50.000 ευρώ ως “επιβήτορες” του λαού της Ομηρούπολης.
Συμπερασματικά είναι φανερό ότι το δάνειο ήταν άλλη μια κακή  λύση, αλλά η αναγκαστική λύση με βάση την πολιτική της πλειοψηφίας στο δήμο, για να πληρωθούν κάποια στιγμή οι εργαζόμενοι της Τεχνικής.
Κλείνοντας πιστεύουμε ότι η πολιτική κατάσταση στο δήμο Ομηρούπολης έχει φτάσει στο απροχώρητο. Προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες αυτοί που ψάχνουν σωσίες και μεσσίες του δικομματισμού για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο επικαλούμενοι σοβαρότητα και χρηστότητα στις ίδιες όμως πολιτικές κατευθύνσεις.
Η παράταξή μας δεν ισχυρίζεται ότι στους άλλους χώρους δεν υπάρχουν σοβαροί και ηθικοί άνθρωποι. Το ζήτημα όμως είναι ποια πολιτική υπηρετούν. Η πολιτική που αντιμετωπίζει τους Δήμους ως επιχειρηματίες, ως εφορίες, ως χώρους αμειβόμενων αιρετών και ως χώρους διαχείρισης της πολιτικής που αποφασίζει η εκάστοτε κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να γεννά τέτοια φαινόμενα ακραία, όπως η σημερινή δημοτική αρχή ή ήπια όπως οι παλαιότερες. Σε κάθε περίπτωση ο λαός και τα συμφέροντά του είναι στη γωνία.
Η παράταξή μας έχει απτά δείγματα γραφής οχτώ χρόνια τώρα ότι υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα από θέσεις αρχών, ότι τιμά τη λαϊκή εντολή για ασυμβίβαστο αγώνα ενάντια σε ό,τι ευτελίζει τον εργαζόμενο άνθρωπο, τον απόμαχο της δουλειάς , το νέο.
Επιθυμούμε κι αγωνιζόμαστε και σε αυτές τις εκλογές που έρχονται να εκφράσουμε τον πόλο αντίστασης  στην αγοραία αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση, να προβάλλουμε την εναλλακτική λύση εξουσίας που θα υπηρετεί τους δημότες μας και τα συμφέροντά τους.  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστρέφει σκάφος με δείγματα από κομήτη, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΔ’ Εθνική ποδοσφαίρου: 13η και μοιραία για Πύργο