Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ενημέρωση ΚΚΕ για αντικομουνιστικό Μνημόνιο, καταδίκη φορέων

Ενημέρωση ΚΚΕ για αντικομουνιστικό Μνημόνιο, καταδίκη φορέων

19

 
Προσπάθεια καταδίκης της δράσης του κομμουνιστικού κινήματος, της δράσης των λαϊκών κινημάτων τις προηγούμενες δεκαετίες, της κατασυκοφάντησης του αγώνα των κομμουνιστών και κάθε προοδευτικού ανθρώπου, το ξαναγράψιμο της ιστορίας, την ποινικοποίηση και απαγόρευση κάθε σημερινής και αυριανής δραστηριότητας ενάντια στους εκμεταλλευτές, αποτελεί το λεγόμενο μνημόνιο που ψήφισε η Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ.
Μάλιστα το μεσημέρι της Παρασκευής παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στελέχη του κόμματος και της κομμουνιστικής νεολαίας (Γιώργος Αμπαζής, Γιάννης Ζωφός και Γρηγόρης Γκλιγκόπουλος) όπου τόνισαν πως κάθε δημοκράτης πολίτης έχει χρέος να πάρει θέση για το θέμα.
Το μνημόνιο έχει τίτλο “Ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων” και συνοδεύεται από κείμενα σύστασης, τεκμηρίωσης αυτής της απόφασης. Πρόκειται δε, για σχέδιο απόφασης το οποίο θα τεθεί στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα διαρκέσει από τις 24- 27 Ιανουαρίου.
“Η ενδεχόμενη ψήφισή του θα αποτελέσει την κερκόπορτα που επιθυμούν οι δυνάμεις της Νέας Τάξης πραγμάτων, προκειμένου να χτυπήσουν ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα, να περιορίσουν λαϊκές ελευθερίες κερδισμένες με το αίμα χιλιάδων ανθρώπων”, σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Ηδη μεταξύ αυτών που έχουν καταδικάσει το “Μνημόνιο” είναι οι Μίκης Θεοδωράκης, Θεόδωρος Πάγκαλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος (υφυπ. ΠΕΧΩΔΕ), Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Παξινός (πρ. Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας), Πάρις Κουκουλόπουλος (πρόεδρος ΚΕΔΚΕ) Σπύρος Παπασπύρου (πρόεδρος ΑΔΕΔΥ), Φώτης Κουβέλης, Αλίκη Γιωτοπούλου- Μαραγκοπούλου (πρόεδρος Ιδρ. Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του ανθρώπου) κ.α..

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστρέφει σκάφος με δείγματα από κομήτη, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΔ’ Εθνική ποδοσφαίρου: 13η και μοιραία για Πύργο