Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Καταδίκη από ΕΛΜΕ Χίου του αντικομμουνιστικού μνημονίου

Καταδίκη από ΕΛΜΕ Χίου του αντικομμουνιστικού μνημονίου

10

 Από την Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, προωθείται μνημόνιο με τίτλο “Για την ανάγκη καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών καθεστώτων και των κομμουνιστικών κομμάτων που δεν  καταδικάζουν αυτά τα εγκλήματα”.
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Χίου στη συνεδρίαση της 11/1/2006 αποφάσισε ομόφωνα ότι :
Με το μνημόνιο επιχειρείται αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Ιστορίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με στιγματισμό  της  Σοβιετικής Ένωσης και των κομμουνιστών, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αντίσταση  και παράλληλα μείωση της κριτικής στο χιτλερισμό.
Επιχειρείται ταύτιση της κομμουνιστικής ιδεολογίας με το ναζισμό, προσβάλλοντας έτσι γενιές και γενιές αγωνιστών για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το μνημόνιο αυτό μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τις απανταχού δυνάμεις της συντήρησης για να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο στην αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων από τον κόσμο της εργασίας.
Ως εκπαιδευτικοί υποστηρίζουμε την ουσιαστική και επιστημονική προσέγγιση των ιστορικών γεγονότων. Καταδικάζουμε τις ακρότητες και τα εγκλήματα, πιστεύουμε όμως ότι ο δρόμος προς το μέλλον δεν περνάει από μονόπλευρους αφορισμούς  ενός κομματιού του παρελθόντος.
Το μνημόνιο αυτό είναι επίσης κατάπτυστο και προκλητικό εφόσον αγνοεί πλήρως ότι σήμερα εξοντώνονται  ολόκληροι λαοί (ΙΡΑΚ) με χιτλερικές μεθόδους και βασανίζονται φριχτά σε σύγχρονα στρατόπεδα βασανιστηρίων  χιλιάδες αθώα θύματα (Ιράκ, Γκουαντανάμο κ.α).
Η ΕΛΜΕ Χίου  καταδικάζει χωρίς δισταγμό τη συγκεκριμένη προσπάθεια και ζητάει να αποσυρθεί άμεσα το αντικομμουνιστικό μνημόνιο.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


   Γ. ΧΑΛΛΙΟΡΗΣ                                                                  Ν. ΠΟΥΛΕΡΕΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστρέφει σκάφος με δείγματα από κομήτη, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΔ’ Εθνική ποδοσφαίρου: 13η και μοιραία για Πύργο