Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΚΚΕ: καταγγελία για την πρόθεση απελευθέρωσης των ναύλων στην ακτοπλοϊα

ΚΚΕ: καταγγελία για την πρόθεση απελευθέρωσης των ναύλων στην ακτοπλοϊα

17

 
Η κυβέρνηση της ΝΔ ικανοποιώντας μια από τις πάγιες αξιώσεις των εφοπλιστών, προχώρησε στην απελευθέρωση των εισιτηρίων των επιβατών της οικονομικής θέσης και των οχημάτων, από το λιμάνι του Πειραιά.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ που συνεχίζει:
Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τον κανονισμό της Ε.Ε “περί απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών” με στόχο “την απρόσκοπτη και υγιή λειτουργία του ανταγωνισμού” προσφέρει πρωτοχρονιάτικο μπουναμά στους εφοπλιστές, την αύξηση της κερδοφορίας τους.
Η απελευθέρωση της τιμής των εισιτηρίων της Γ΄ θέσης και  των οχημάτων, αλλά και τα άλλα μέτρα που προβλέπει ο κανονισμός της Ε.Ε. όπως η απελευθέρωση του ορίου ηλικίας των πλοίων, η κατάργηση της οργανικής σύνθεσης των πλοίων, θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στους νησιώτες των ακριτικών μας νησιών και στους ναυτεργάτες.
Η απόφαση αυτή θα πλήξει τους οικονομικά ασθενέστερους, θα αυξήσει σημαντικά το κόστος μεταφοράς των εμπορευμάτων και θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην οικονομία όσο και τον τουρισμό των νησιών.
Το ΚΚΕ καταδικάζει την φιλοεφοπλιστική πολιτική της κυβέρνησης που είναι συνέχεια της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ, καλεί τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να απεγκλωβιστούν από την ναυτιλιακή πολιτική του δικομματισμού που εναλλάσσονται στην εξουσία ακολουθώντας την ίδια πολιτική που τις συνέπειες του πληρώνει ο λαός.
Η Ν.Ε Χίου του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους του ακριτικού μας νησιού, να συντονίσουν τον αγώνα τους μέσα από την Παναιγιακή Επιτροπή, αγώνα όλων των αιγαιοπελαγίτικων νησιών και να διεκδικήσουν τη  δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, με κοινωνικό εργατικό έλεγχο με σύγχρονα και ασφαλή πλοία που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των νησιωτών, χειμώνα καλοκαίρι, με φτηνά εισιτήρια και με ασφαλή λιμάνια.
Όσο οι εφοπλιστές θα ελέγχουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με σκοπό το κέρδος τους τις συνέπειες θα πληρώνουν οι νησιώτες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστρέφει σκάφος με δείγματα από κομήτη, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΔ’ Εθνική ποδοσφαίρου: 13η και μοιραία για Πύργο