Αρχική Νέα Τοπικά Προσφορά της Ελλάδας προς τη Γουϊνέα Μπισάο, μία από τις πιο φτωχές...

Προσφορά της Ελλάδας προς τη Γουϊνέα Μπισάο, μία από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου

16

Ο ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΓΟΥΙΝΕΑ ΜΠΙΣΑΟ
Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων : Ελπίζουμε ότι η γενναιόδωρη προσφορά της Ελλάδος θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες”

Βρυξέλλες, 13 Ιανουαρίου 2006
Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ (WFP) χαιρετίζει τη δωρεά ύψους 400.000 ευρώ της κυβέρνησης της Ελλάδας προς το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων, για την αρωγή των σχεδόν 400.000 θυμάτων της εν πολλοίς αγνοημένης σύγκρουσης στο δυτικοαφρικανικό κράτος της Γουινέα-Μπισάου.
“Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων είναι βαθειά ευγνώμον για αυτήν την ενέργεια του ελληνικού λαού” δήλωσε ο κ. Χοσέ Πίτα – Γκρος, διευθυντής του Προγράμματος στη Γουινέα-Μπισάου.
” Η δωρεά αποτελεί μια ελπιδοφόρο αρχή του νέου έτους για χιλιάδες φτωχούς ανθρώπους σε αυτή τη χώρα. Μια δωρεά σε χρήμα, σημαίνει ότι τα τρόφιμα θα αγορασθούν άμεσα και θα φθάσουν εγκαίρως στον προορισμό τους.”

Εμφύλιος πόλεμος
Η Γουινέα-Μπισάου είναι μία από τα δέκα φτωχότερες χώρες στον κόσμο. Καταστράφηκε από έναν οδυνηρό εμφύλιο πόλεμο στα τέλη της δεκαετίας του ’90 στον οποίο χιλιάδες σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν, ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να στηρίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου στη διεθνή κοινότητα για τις καθημερινές ανάγκες τους.

Πρώτη δωρεά
Η ελληνική δωρεά είναι η πρώτη υπέρ της επιχείρησης αρωγής του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων στη Γουινέα-Μπισάου, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2006, έχει κόστος 12.1 εκατομμύρια δολ. και στοχεύει στο να παράσχει περισσότερους από 15.000 μετρικούς τόνους τροφίμων σε περίπου 382.000 ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια.
Μεταξύ αυτών, μικρά παιδιά που κινδυνεύουν από υποσιτισμό, έγκυες γυναίκες και νεαρές μητέρες που θηλάζουν ακόμα, καθώς επίσης μαθητές και φτωχές οικογένειες που δεν έχουν τα μέσα για την καθημερινή τους διατροφή.

Σημαντικός χορηγός η Ελλάδα
Η Ελλάδα, όλο και περισσότερο, καθίσταται ένας σημαντικός χορηγός του Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων , έχοντας αυξήσει σημαντικά τις συνεισφορές της τον περασμένο χρόνο.
Μόνο το 2005, οι ελληνικές συνεισφορές στις επιχειρήσεις του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων σε όλο τον κόσμο ανήλθαν σε 3.6 εκατομμύρια δολ., εκ των οποίων ένα εκατομμύριο δολάρια δόθηκε για τις επιχειρήσεις του Προγράμματος υπέρ των θυμάτων του τσουνάμι στη Σομαλία και τη Σρι Λάνκα, ενώ περισσότερα από 600,000 δολ. δόθηκαν για τα θύματα στην Ινδονησία.

Η Γενναιόδωρη Ελλάδα
” Η Ελλάδα γενναιόδωρα υποστηρίζει μερικούς από τους πλέον ξεχασμένους ανθρώπους στον πλανήτη ” τόνισε ο κ. Χοσέ Πίτα – Γκρος.
“Ελπίζουμε ότι αυτή η ανθρωπιστική χειρονομία θα αποτελέσει το παράδειγμα για άλλες χώρες, ώστε να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να στηρίξουν τον λαό της Γουινέα-Μπισάου.”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνησυχία για την εκτόξευση σκάφους με πυρηνικά καύσιμα, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΑΣΕΧ: ανακοίνωση για κατινά πορτοκάλια