Αρχική Νέα Τοπικά Βρέθηκε η βάρκα του αγνοούμενου τούρκου ψαρά στα Κεραμεία

Βρέθηκε η βάρκα του αγνοούμενου τούρκου ψαρά στα Κεραμεία

5

 Αγνοούμενος παρέμενε μέχρι αργά το απόγευμα ο 32χρονος Τούρκος ψαράς που από το βράδυ της Παρασκευής τον αναζητούν τα συγγενικά του πρόσωπα στην Τουρκία.
Εν τω μεταξύ το απόγευμα του Σαββάτου από ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης εντοπίσθηκε, στην ακτή των παλαιών ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ Χίου, 5 ν.μ. νοτιοανατολικά του λιμένα Χίου, το αλιευτικό σκάφος “OGUZ”, του Τούρκου αλιέα που αγνοείται.
Να σημειώσουμε ότι από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ζήτησαν τη συνδρομή των Ελληνικών Αρχών για διενέργεια ερευνών δύο Τούρκοι υπήκοοι, που βρίσκονταν στο νησί.
Οπως είπαν δέχθηκαν τηλεφώνημα από συγγενείς ψαρά στην Τουρκία. Ο αγνοούμενος ψαράς είχε αναχωρήσει χθες το βράδυ από το Τσιφτλίκ Τουρκίας για ψάρεμα στις νησίδες Πάσπαργο και Παναγιά (εντός τουρκικών χωρικών υδάτων) και έκτοτε αγνοείται, ζητώντας παράλληλα να ενημερώσουν τις Ελληνικές αρχές να διεξάγουν έρευνες για τον τυχόν εντοπισμό του εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Άμεσα τέθηκαν σε ετοιμότητα οι όμορες Ελληνικές Λιμενικές Αρχές, ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα και άρχισαν έρευνες από στεριά με περιπολικά οχήματα, από θάλασσα με δύο (02) πλωτά περιπολικά σκάφη και ένα (01) ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος, ενώ απογειώθηκε για έρευνα από αέρα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης.
Στην περιοχή επικρατούσαν Παρασκευή και Σάββατο άνεμοι Β-ΒΑ 7 και τοπικά 8 Bf.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνησυχία για την εκτόξευση σκάφους με πυρηνικά καύσιμα, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΑΣΕΧ: ανακοίνωση για κατινά πορτοκάλια