Αρχική Νέα Τοπικά ΔΙΕΘΝΗ: Τέταρτος θάνατος στην Τουρκία- κρούσματα στα κατεχόμενα

ΔΙΕΘΝΗ: Τέταρτος θάνατος στην Τουρκία- κρούσματα στα κατεχόμενα

38

 Την ώρα που καταγράφεται και τέταρτος θάνατος στην Τουρκία που αποδίδεται στη γρίπη των πτηνών, της 12χρονης Φατμά Οτζιάν σε νοσοκομείο της πόλης Βαν, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Ορτάμ κάνει λόγο για εμφάνιση δύο κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών στα κατεχόμενα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Αρχές του κατοχικού καθεστώτος αποσιώπησαν το γεγονός όταν την περασμένη Παρασκευή κορίτσι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας με συμπτώματα της ασθένειας. Παρόμοια συμπτώματα παρουσίασε την Κυριακή και στρατιώτης, ο οποίος επίσης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Αφρίκα Μεχμέτ Λεβέντ επικρίνει το ψευδοκράτος, γιατί ενώ επιτρέπει την εισαγωγή οικόσιτων πτηνών από την Τουρκία, απαγόρευσε τη μεταφορά πουλερικών και αυγών από τις ελεύθερες περιοχές. Φαίνεται, γράφει ο Μεχμέτ Λεβέντ, ότι κάθε καταστροφή, που θα προέρχεται από τη “μητέρα-πατρίδα”, είναι καλοδεχούμενη.
FAO: Υπάρχει ακόμη χρόνος
Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει ακόμη τη δυνατότητα να προλάβει την εκδήλωση επιδημίας της γρίπης των πτηνών στον πληθυσμό των πουλερικών της.
“Έχουμε ακόμη χρόνο να προλάβουμε ώστε ο ιός θα μην λάβει ενδημική μορφή στην Τουρκία, εάν οι τουρκικές κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν αρκετούς πόρους” δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου ο ο Χουάν Λουμπρόθ, αξιωματούχος του ΠΟΥ.
Την ίδια ώρα ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Υγεία Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στη διάσκεψη των δωρητών που θα γίνει σήμερα και αύριο στο Πεκίνο για τη γρίπη των πτηνών, ζήτησε καλύτερο συντονισμό σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τη νόσο και, κυρίως, μεγαλύτερη διαφάνεια στην Ασία.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνησυχία για την εκτόξευση σκάφους με πυρηνικά καύσιμα, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΑΣΕΧ: ανακοίνωση για κατινά πορτοκάλια