Αρχική Νέα Τοπικά TEE κατά του αντικομουνιστικού μνημονίου

TEE κατά του αντικομουνιστικού μνημονίου

9

 Τη ριζική αντίθεση στην προώθηση και ψήφιση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης του αντικομουνιστικού μνημονίου, που εξισώνει τον κομμουνισμό και τον ναζισμό ως ιδεολογίες εκφράζει με ανακοίνωση που εξέδωσε η Δ.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/ Τμήμα Β.Α. Αιγαίου.
Όπως αναφέρεται η Δ. Ε. του Τ.Ε.Ε. θεωρεί ότι κάτι τέτοιο αντίκειται στην ιστορική μνήμη και προσβάλλει βάναυσα χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, με ανιδιοτέλεια σ’ ολόκληρο τον κόσμο και στην Ελλάδα, για ένα καλύτερο αύριο.
“Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και όλους τους έλληνες βουλευτές να μην επιτρέψουν την υιοθέτηση από τη Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρώπης, μιας τέτοιας ανιστόρητης θέσης, που αναβιώνει “αντικομουνιστικά φαντάσματα” του παρελθόντος.
Η Ευρώπη οφείλει να στραφεί κυρίως στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που η ίδια και οι λαοί της αντιμετωπίζουν (όπως η ανεργία, η ενσωμάτωση των μεταναστών, η διεύρυνση της δημοκρατίας, το κοινωνικό και πολιτικό της έλλειμμα) και το τελευταίο που χρειάζεται είναι  η νεκρανάσταση τέτοιων αντιδραστικών πρακτικών”, σημειώνεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ Νομαρχία προς κυνηγούς: ξανασκεφτείτε το χόμπι σας
Επόμενο άρθροΣυνεδρίαση την Τετάρτη στα Καμπόχωρα για Τεχνικό Πρόγραμμα