Αρχική Νέα Τοπικά Πρόοδος εργασιών κατασκευής Φράγματος Φυρόλακκα

Πρόοδος εργασιών κατασκευής Φράγματος Φυρόλακκα

8

 
Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Φράγματος Φυρόλακκα στην Κεντρική Χίο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα ένα ακόμα έργο με ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση του υδρευτικού – αρδευτικού προβλήματος του Νομού μας.
Συγκεκριμένα, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών για την κατασκευή του Φράγματος, και αναμένεται η ολοκλήρωση και η λειτουργία του στους προσεχείς μήνες.
Υπενθυμίζεται ότι με το Φράγμα Φυρόλακκα, κατασκευάζεται εσωποτάμια Λιμνοδεξαμενή στεγανοποιημένη με ειδική μεμβράνη. Οι υδάτινοι πόροι που θα εξοικονομηθούν με τον τρόπο αυτό θα διατεθούν για την άρδευση κυρίως της περιοχής του Κάμπου και θα συμβάλλουν στη διάσωση αγροτικών καλλιεργειών, οι οποίες σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της λειψυδρίας.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000,00 €, κατασκευάζεται μέσω Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και Δήμου Χίου, σε υλοποίηση σχετικής μελέτης, η οποία εκπονήθηκε από την ΕΝΑ Χίου Α.Ε.
Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη αποτελεί η πρόσφατη ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου για χρηματοδότηση, γεγονός που απελευθερώνει πόρους από τους ΚΑΠ της Ν.Α.Χίου για την κατασκευή ανάλογων έργων.
Η κατασκευή του Φράγματος Φυρόλακκα, αποτελεί ένα βασικό σημείο του Νομαρχιακού Σχεδιασμού για την επίλυση του υδρευτικού προβλήματος, ο οποίος έχει ως κύρια στρατηγική την εκμετάλλευση – αξιοποίηση του μεγαλύτερου ποσοστού των επιφανειακών υδάτων.

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α.Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ Νομαρχία προς κυνηγούς: ξανασκεφτείτε το χόμπι σας
Επόμενο άρθροΣυνεδρίαση την Τετάρτη στα Καμπόχωρα για Τεχνικό Πρόγραμμα