Αρχική Νέα Τοπικά Σηκώνει πανιά αγώνα η Συντονιστική Επιτροπή για την ακτοπλοϊα

Σηκώνει πανιά αγώνα η Συντονιστική Επιτροπή για την ακτοπλοϊα

25

 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων του νομού για την ακτοπλοΐα που μετά την ανακοίνωση της υπερψήφισης από πλευράς Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών της πλήρης απελευθέρωσης των ναύλων, εκπέμπει σήμα SOS για τους κατοίκους των νησιών.
Πρωτοπόρα όπως και στην έναρξη των κινητοποιήσεων για τo θέμα των εκπτώσεων των ασφαλισμένων του ΝΑΤ και άλλων κοινωνικών ομάδων, η Συντονιστική Επιτροπή συνεδρίασε χθες και ως πρώτο βήμα θα είναι η έκδοση ανακοίνωσης και η κοινοποίηση προς την Παναιγαιακή Επιτροπή με παράλληλο αίτημα να υπάρξει συντονισμός για Παναιγαιακή κινητοποίηση.
Στη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο οι εκπρόσωποι των φορέων κατήγγειλαν την Κυβερνητική πολιτική που οδηγεί στην απελευθέρωση των τιμών και στην κατάργηση του ορίου ηλικίας των πλοίων, σημειώνοντας ότι ανεξάρτητα το θετικό γεγονός για τη Χίο με τη δρομολόγηση νεότευκτου σκάφους από δεύτερη εταιρεία, η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών συνεχίζει να υποβαθμίζεται. Παράλληλα τονίστηκε το δραματική πλήγμα που θα δεχθεί το μέσο βιοτικό επίπεδο του νησιώτη.
Οι κ.κ. Νίκος Μαρτάκης- πρόεδρος ΕΚΧ, Λίτσα Λύκου- πρόεδρος ΝΤ ΑΔΕΔΥ, Νίκος Γιόμελος- πρόεδρος Παγχιακού Συλλόγου συνταξιούχων ΝΑΤ, Γιάννης Κούνουπας- εκπρόσωπος Ομοσπονδίας ΕΒΕ, Σοφία Μιχάλα- πρόεδρος Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ, Μαρκέλλα Μυλωναδάκη- πρόεδρος Πολυτέκνων και Γρηγόρης Γκλιγκόπουλος- εκπρόσωπος φοιτητών στη Συντονιστική Επιτροπή φορέων του νομού για την ακτοπλοΐα, εξέφρασαν τους φόβους τους για τη στάση της Κυβέρνησης σε ότι αφορά το εφοπλιστικό αίτημα που έχει να κάνει με την πλήρη απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
Μεταξύ των σημείων που τονίζονται στο ψήφισμα είναι:
– δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων
– μείωση του υψηλού ναύλου μεταφοράς επιβατών, οχημάτων, εμπορευμάτων και όχι απελευθέρωση της τιμής του εισιτηρίου Γ’ θέσης
– απρόσκοπτη τακτική σύνδεση όλο χρόνο των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους
– στήριξη όλων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και διατήρηση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων τους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ Νομαρχία προς κυνηγούς: ξανασκεφτείτε το χόμπι σας
Επόμενο άρθροΣυνεδρίαση την Τετάρτη στα Καμπόχωρα για Τεχνικό Πρόγραμμα